DeVeDo Ermelo opnieuw te sterk voor Utrechts SC Antilope

Zaterdagavond 3 december heeft DeVeDo in Sportcentrum Calluna de laatste competitie wedstrijd van het jaar 2016 gemakkelijk gewonnen van het Utrechtse Antilope. In eigen huis versloeg de Ermelose ploeg de Utrechters met 75 – 45. Eerder in het seizoen won de Ermelose ploeg ook al: 49-72.

Waar het afgelopen vrijdagavond in de beker volledig mis ging tegen het Amsterdamse Only Friends, pakte de Ermelose ploeg het zaterdag in de competitie uitstekend op. DeVeDo maakte direct na begon de sprongbal de openingsscore van de wedstrijd. Gevolgd in een opeenstapeling van scores zorgde DeVeDo er in het eerste kwart al voor een ruime voorsprong van 22-10.

Full court press
In het tweede kwart ging dat gestaagd door en zette DeVeDo steeds vaker de full court press in waar Antilope moeizaam onderuit kon komen. DeVeDo creëerde goede scoringsmogelijkheden en maakte deze ook af. Ruststand: 60-31. Na rust leek het erop dat de Utrechtse ploeg steeds vaker onder de press van DeVeDo uitkwam, waardoor ook zij gemakkelijker tot scoren konden komen. In het laatste kwart van de wedstrijd bleek dat de ploeg onder de press uit speelde door het puntenverschil. Datzelfde kwart werd afgesloten met 1 punt verschil.