DVS’33 Ermelo bezorgt koploper FC Lisse Sinterklaas surprise

Foto: Theo Aalten

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 3 december in de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop voor een grote verrassing gezorgd door koploper FC Lisse met 4-1 ruim te verslaan. De Ermelose derde divisionist steeg naar de tiende plaats van de ranglijst met 21 punten uit 16 duels.

Voor de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de 71 slachtoffers van de vliegramp in Colombia, waaronder veel spelers van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoensem, die onderweg waren om de finale van de Copa Sudamarica (de Zuid-Amerikaanse Europa League).

In een boeiend duel toonde DVS vanaf het begin geen ontzag voor de koploper uit Lisse. In de 24e minuut ‘slingerde’ Maurice de Ruiter zich op onnavolgbare wijze door de defensie van de Lissenaren en schoot de bal verrassend via de paal in de korte hoek: 1-0. DVS kwam na een half uur spelen op 2-0 door een verdekt schot van Frank Heus, waarbij de FC Lisse doelman Brian van der Werff op het verkeerde been stond. De doelpuntenmaker zorgde in de extra tijd van de eerste helft ook voor de 3-0 na een geniaal passje van Maurice de Ruiter.

Perfecte kopbal
DVS liet zich na rust enigszins in slaap sussen door een ogenschijnlijk onmachtig FC Lisse, maar schrok wakker toen Steven Olsthoorn in de 65e minuut met een perfecte kopbal 3-1 scoorde. De gasten voerden de druk op, maar slaagden er niet in de aansluitingstreffer te scoren tegen een geconcentreerd, verdedigende Ermelose ploeg. In de 84e minuut maakte Kai Velda op aangeven van invaller Joran Pot aan alle onzekerheid een einde door snoeihard de 4-1 in de rechter benedenhoek te schieten. Daarmee was het verzet gebroken bij de koploper en kon het Ermelose feestje al beginnen.

Twee uitwedstrijden
DVS’33 Ermelo speelt voor de winterstop nog twee uitwedstrijden. Komende zaterdag staat het duel in en tegen Scheveningen op het programma en op zaterdag 17 december gaat de Ermelose ploeg op bezoek bij Jong FC Volendam, waarvan thuis in de eerste competitiewedstrijd met 3-2 werd gewonnen. Scheveningen speelde afgelopen zaterdag in Hendrik-Ido-Ambracht met 1-1 gelijk tegen ASWH, waarmee de derde plaats op de ranglijst gedeeld wordt met 30 punten uit 16 wedstrijden. Jong FC Volendam verloor de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels nipt met 0-1 en staat op de vijfde plaats met 26 punten uit 16 duels.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen