EFC’58 Ermelo viert gepakt punt in de polder

EFC’58 vierde zaterdag 15 oktober het 3-3 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen het hooggeplaatste Buitenboys als een overwinning. De gasten stonden in de 87e minuut nog met 3-1 achter, maar gooiden in de slotfase alle schroom van zich af en zagen hun inzet beloond met treffers van Ardwin Vreemann en Alexander Halmans.

EFC verraste net als in de wedstrijd tegen TOV ook Buitenboys met een vroege goal. Herbert van den Ham bereikte met een schitterende pass Paul van Prehn, die iedereen eruit liep en de bal buiten bereik van de keeper in de verre hoek krulde: 0-1. Na de 1-1 gelijkmaker van de thuisploeg in de 35e minuut kreeg EFC op slag van rust nog een grote kans om weer op voorsprong komen. Ardwin Vreemann ging alleen op het doel af, maar werd uit balans gebracht en schoot tegen de keeper van Buitenboys aan.

De tweede helft was de ploeg uit Almere sterker en zette de tegenstander onder druk. In alle hectiek rond het zestienmetergebied van EFC werden inzetten van Buitenboys in de 55e en 65e minuut ongelukkig van richting veranderd, wat resulteerde in een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg. De beslissing bleef uit door een redding net voor de doellijn van William Nigiri, die in de slotfase ook aan de basis stond van de aansluitingstreffer. De uitblinker aan EFC-zijde schoot de bal snoeihard op de paal en in de rebound scoorde Ardwin Vreemann de 3-2. De paniek sloeg toe bij Buitenboys en in de 95e minuut kopte Alexander Halmans uit een vrije trap de verdiende Ermelose gelijkmaker binnen: 3-3.

EFC speelt komende zaterdag voor de beker uit tegen hoofdklasser Sparta Nijkerk. Op 29 oktober staat op sportpark ‘De Zanderij’ de Ermelose derby tegen FC Horst op het programma.