EFC’58 Ermelo ongelukkig onderuit tegen hekkensluiter Zeewolde

EFC’58 heeft zaterdag 24 september de uitwedstrijd tegen Zeewolde, dat puntloos onderaan stond, ongelukkig met 1-0 verloren. De Ermelose derdeklasser, die nog op zijn eerste overwinning wacht, staat nu op de voorlaatste plaats van de ranglijst met twee punten uit vier duels.

Met foto’s van Robin Schreuder

In de eerste minuut van de wedstrijd kreeg EFC al een grote kans. Paul van Prehn was de defensie van Zeewolde te snel af, maar stuitte op doelman Gerben Hilgers. Even later miste de thuisploeg twee mogelijkheden om de score te openen. Daarna werden beide ploegen nauwelijks nog gevaarlijk en ging de rust in met een 0-0 stand.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor EFC. Robin Dekker bediende Justin van Dam, die ongeveer vanaf de penaltystip leek te scoren, maar zijn schot werd door een verdediger van Zeewolde geblokt. Bij gevaarlijke corners van de gasten leek er tweemaal hands gemaakt te worden.

Scheidsrechter Hoogkamer, die een prima wedstrijd floot, zag er echter geen opzet in. In de 72e minuut werd een onachtzaamheid in de defensie EFC fataal. De bal kwam via de kluts voor de voeten van Martijn Heesbeen, die de 1-0 kon binnentikken.

In een hectische slotfase zetten de bezoekers alles op alles om in ieder geval nog de gelijkmaker te scoren, maar het zat de Ermelose ploeg opnieuw niet mee. Een bal op de lat en een knappe redding van doelman Hilgers redde Zeewolde, dat wel met 10 man verder moest na een terechte rode kaart voor Lucas Perlgrum.

EFC’58 speelt komende zaterdag een uitwedstrijd tegen Waterwijk. De ploeg uit Almere bezet na de 2-1 nederlaag van afgelopen zaterdag bij BAS de zevende plaats van de ranglijst met zes punten uit vier wedstrijden.