DVS’33 Ermelo kan niet voor een stunt zorgen tegen PEC Zwolle

DVS’33 heeft vanavond 21 september in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi niet kunnen stunten tegen eredividionist PEC. Ondanks een snelle tegengoal gaf de Ermelose derdedivisonist in het eerste kwart van de wedstrijd goed partij, maar na de 0-2 halverwege de eerste helft waren de Zwollenaren heer en meester.

Met fotoreeks door Theo Aalten

Ermelo was uitgelopen voor het bekerduel van de plaatselijke trots DVS tegen de BVO uit Zwolle; Een kleine 3000 toeschouwers bevolkten het sfeervolle sportpark aan de Sportlaan. Bij aankomst van de PEC-bus namen de spelers en trainer Ron Jans ruim de tijd voor het uitdelen van handtekeningen en het maken van selfies.

Van onderschatting was geen sprake bij PEC, dat het niet goed doet in de competitie en daarom gebrand was op een goed resultaat tegen DVS. De eerste mogelijkheid was echter voor de thuisploeg. Frank Heus bereikte in de 8e minuut na een goede actie Kai Velda, die in kansrijke positie de bal net niet goed genoeg kon raken.

Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Basil Cameara ging in de fout, waarna Nicolai Brock-Madsen eenvoudig 0-1 kon scoren. Ondanks de vroege tegengoal bleef DVS goed partij bieden en kreeg enkele kansen.

Joran van Santen miste in de 14e minuut een schietkans en een goede vrije trap van Kai Velda, 3 minuten later, werd niet op waarde geschat door de aanvallers. In de 23e minuut vergrootte PEC de voorsprong. Verdediger Mohammed El Haydar moest aan de noodrem trekken om Thanasis Karagounis het scoren te beletten.

Harderwijker Bram van Poolen benutte de toegekende strafschop feilloos: 0-2. DVS was aangeslagen en dreigde weggespeeld te worden. In de 39e minuut werd het 0-3 door een doelpunt van de snelle Anass Achahbar, die slim buitenspel ontweek.

Enkele minuten na rust probeerde Kai Velda het met een schot van afstand, maar de bal ging net naast. In de 57e minuut kopte Nicolai Brock-Madsen uit een vrije trap van Achabar de 0-4 voor PEC binnen. De bezoekers, die zaterdag voor de competitie uit tegen Ajax spelen, namen wat gas terug, maar bleven gevaarlijk.

Doelman Daan Huisman voorkwam in deze fase met een aantal knappe reddingen een grotere achterstand voor de thuisploeg. DVS ging in de slotfase op jacht naar de eretreffer en slaagde daar tot groot enthousiasme van het thuispubliek ook in, want in de 87e minuut schoot Kai Velda uit een voorzet van Frank Heus fraai de 1-4 binnen.

Ondanks de nederlaag keek men bij DVS grote tevredenheid terug op de wedstrijd tegen de eredivisionist uit Zwolle. Er kwamen meer bezoekers op het bekerduel af, dan waar men vooraf op had gerekend, maar mede dankzij de perfecte organisatie was de sfeer vooraf, tijdens en na de wedstrijd uitstekend.