Gretig DVS’33 Ermelo wint van Jong Go Ahead Eagles

DVS-trainer Roeland ten Berge stelt diverse spelers uit DVS2 op tegen Go Ahead Eagles.

DVS’33 Ermelo heeft een oefenwedstrijd thuis tegen Jong Go Ahead Eagles met 2-1 gewonnen. In de slotfase werd een vroeg opgelopen achterstand omgebogen in een voorsprong.

De Beloften uit Deventer spelen niet in een reguliere competitie, maar in een onderlinge poule tegen andere beloftenelftallen.

Bij DVS kwamen spelers in actie, die in de competitie nog niet of weinig in het eerste team hadden gestaan. Doelman Daan Huiskamp, Edmund Mijnheer, beiden terug na blessures en uit het tweede team Jordi van Selm, Lars Dekker, Dennis Folkers, Benjamin Roemeon, Isa Kiziler en Lars van Wetering.

DVS was van meet af aan gretiger dan de jonge Adelaars, maar keek na de eerste goede aanval van GA Eagles wel tegen een achterstand aan. Patrick Maneschijn profiteerde in de 21e minuut van een te zachte terugspeelbal van Edmund Mijnheer en passeerde doelman Daan Huiskamp.

Na rust ging DVS op zoek naar de gelijkmaker en creëerde diverse goede kansen. Het duurde echter tot de de slotfase voor de thuisploeg langszij kwam. In de 81e minuut bereikte Jorran Pot met een afgemeten pass Dennis Folkers, die beheerst afrondde: 1-1. In de 86e minuut scoorde Lars van Wetering op aangeven van Isa Kiziler de winnende 2-1.

Zaterdag gaat DVS op bezoek bij ASWH. De debutant uit Hendrik Ido Ambacht won afgelopen zaterdag verrassend met 0-2 bij Jong Groningen en steeg naar de derde plaats met zeven punten uit drie wedstrijden.