Dindoa Ermelo verliest ondanks sterke tweede helft

Dindoa heeft de thuiswedstrijd tegen Ekva uit Almere met 15-18 verloren. De Ermelose ploeg speelde een zeer goede tweede helft, maar slaagde er niet in de achterstand van zes punten die het voor rust opliep geheel ongedaan te maken.

Dindoa stond al na 10 minuten met 0-3 achter, maar kwam terug tot 2-3. Vervolgens was Ekva zuiverder in de afronding en liep uit naar een 2-7 voorsprong. Het veldspel van de Ermelose ploeg wordt steeds beter, maar wat voor rust ontbrak was scorend vermogen. De rust ging in met een 5-11 achterstand voor Dindoa.

In de tweede helft gingen de gasten door met scoren en stonden na 10 minuten met 8-16 voor. Hierna kwam Dindoa heel goed terug en naderde dankzij zes treffers op rij tot 14-16. Het lukte de thuisploeg echter niet om de verdiende gelijkmaker te scoren.

Men moest toezien dat Ekva toch weer tot scoren kwam en uiteindelijk met 15-18 de winst pakte. Doelpunten Dindoa: Dian Schuurkamp 5, Kasper Velgersdijk 3, Bjarne Sinneker 3, Mark Bronkhorst, 2. Eline Odding en Jonathan van der Beek.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Exakwa op het programma. Het zal een lastige wedstrijd worden voor Dindoa, dat in het verleden vaak won van de ploeg uit Lelystad.

Dindoa 2 won in een spannende wedstrijd met 14-13 van Ekva 2. Dindoa A1 versloeg het Friese LDODK overtuigend met 21-13.