FC Horst met tien man naar derde winst

FC Horst heeft ook de derde competitiewedstrijd gewonnen door in Lelystad Unicum met 0-1 te verslaan. De Ermelose tweedeklasser voert samen met Owios de ranglijst aan met negen punten uit drie wedstrijden.

Het was vanaf het begin een open wedstrijd met kansen over en weer. FC Horst kwam in de derde minuut goed weg, toen Unicum de paal raakte. Horster Samir Hadou kreeg in de 20e minuut een gele kaart met gevolgen. De aanvaller liep namelijk enkele minuten voor rust tegen een tweede gele kaart op en kon met rood vertrekken.

Ondanks de numerieke minderheid bleef FC Horst na rust goed op de been. Unicum zette wel druk, maar de tactisch sterk verdedigende Ermelose ploeg gaf weinig weg en bleef met twee aanvallers loeren op een counter. Dat leverde in de 82e minuut de 0-1 op met een hoofdrol voor twee invallers.

Dennis Ruitenberg bereikte vanaf het middenveld Nick Pul, die de bal uitstekend controleerde met de borst en vervolgens de keeper van Unicum met een fraaie lob passeerde. In de slotfase kwam FC Horst niet meer in de problemen, zodat de drie punten mee naar Ermelo gingen.

Komende zaterdag speelt FC Horst thuis de topper tegen Owios. De ploeg uit Oldebroek won afgelopen zaterdag met 2-0 van Terschuurse Boys en blijft koploper, omdat het een iets beter doelsaldo heeft dan de Ermelose ploeg.