Hijst DVS’33 zaterdag de kampioensvlag in top?

Foto: In 2010 promoveerde DVS'33 naar de Hoofdklasse (archief Theo Aalten)

Op 8 mei 2010 promoveerde DVS’33 Ermelo naar de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Bijna 5 jaar later maakt de Ermelose voetbalclub kans de kampioenstitel.

In strijd om de kampioensbokaal speelt DVS zaterdag 9 mei een zeer belangrijke uitwedstrijd tegen Urk. De wedstrijd op sportpark ‘De Vormt’ begint om 14:30 uur. In de club van voormalige eilandbewoners verwacht DVS een lastige klip om te omzeilen, zo meldt de website:

De geelzwarten weten zich in de uitwedstrijd bij winst op Urk minimaal verzekerd van een beslissingswedstrijd om de titel in de Hoofdklasse C. Bij een Ermelose zege en puntverlies van de concurrentie kan de kampioensvlag zelfs in top. Het seizoen kent in de Hoofdklasse C evenals de vorige jaargang een geweldige ontknoping.

DVS kan dus kampioen worden, er kan een beslissingswedstrijd volgen en er is zelfs een halve nacompetitie mogelijk met drie clubs om de titel. De Ermeloërs kunnen ook nog geheel met lege handen komen te staan, maar daar denkt bij de huidige koploper niemand aan.

De Urkers zullen de messen geslepen hebben. Niet alleen om de kampioensaspiraties van DVS te fileren, maar ook om op eigen kracht het hoofdklasserschap veilig te stellen. Daarvoor is nog een punt nodig. Bovendien voelden de voormalige eilandbewoners zich in Ermelo ernstig tekort gedaan door de arbitrale beslissingen, waarbij zij het met negen spelers het duel beëindigden. Klik HIER om verder te lezen.

Banner S en F week 9 2015

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen