FC Horst vecht zich terug omhoog

Met een 4-1 overwinning neemt FC Horst afstand van de onderste plaatsen.

FC Horst heeft dankzij een klinkende 4-1 overwinning tegen HZVV afstand genomen van de onderste plaatsen in de eerste klasse D.  De Ermelose eersteklasser begon sterk aan de wedstrijd en opende al in de 6e minuut de score. De keeper van HZVV ging in de fout bij een kopbal van Mathieu van Tienhoven: 1-0.
Na een kwartier kwamen de gasten langszij; Romano Djadadoe scoorde na een fraaie solo de 1-1 gelijkmaker. Ook in de tweede helft wist FC Horst snel te scoren; Aderson Lima bereikte in de 48e minuut Terence ten Brink, die met een droge knal van buiten het strafschopgebied de 2-1 op het scorebord bracht.
Halverwege de tweede helft besliste de thuisploeg de wedstrijd. Marcel Huisman werd door John Martens met een lob aangespeeld in het strafschopgebied en schoot de 3-1 binnen.  In de 84e minuut profiteerde Marcel Huisman van een verkeerde terugspeelbal en bepaalde met zijn tweede goal de eindstand op 4-1.
FC Horst staat op de negende plaats van de ranglijst met 22 punten uit 16 duels, slechts 2 punten minder dan de nummer 5, DOS’37.  Zaterdag 8 februari speelt de ploeg van trainer Jan van den Berg in Barneveld een oefenwedstijd tegen hoofdklasser SDVB, aanvang 12.30 uur.
Zaterdag 15 februari hervat FC Horst de competitie met de uitwedstrijd tegen DOS Kampen. De Kampenaren zakten door een 4-0 nederlaag bij NSC naar de 10e plaats van de ranglijst met 20 punten uit 16 duels. De wedstrijd in Ermelo eindigde in een 1-1 gelijkspel.