Heel weekend diverse kunst bij Atelierroute Putten

Kunstenaars in Putten stellen hun atelier open voor publiek.
Kunstenaars in Putten stellen hun atelier open voor publiek.
Foto: Jolette van Eijden

Leden van Atelierroutiers organiseren dit jaar voor de 26e keer de Atelierroute Putten. Deze kunstroute vindt plaats in het weekend van 31 mei, 1 en 2 juni 2024. Puttense kunstenaars exposeren hun werk, de meesten in hun eigen atelier. Sommige kunstenaars bieden in hun atelier ook plaats aan één of meer gastkunstenaars.

Dit bericht de PR van Atelierroute Putten.

Uitgelezen kans
In de ateliers zijn uiteenlopende vormen van beeldende kunst te bewonderen, zoals tekenen, grafiek, schilderen, etsen, beeldhouwen, keramiek, fotografie, aquarel en ruimtelijk werk. Voor het kunstminnend publiek is dit een uitgelezen kans om de kunstenaars in hun dagelijkse werkruimte te bezoeken.

Natuur
‘Natuur’ is het thema voor dit seizoen. In de Kunstkelder van het gemeentehuis van Putten is een verzamelexpositie ingericht met kunstwerken die het thema ‘Natuur’ verbeelden. Op de donderdagavond voorafgaand aan de Atelierroute, donderdag 30 mei om 20.00 uur, vindt met de opening van de themaexpositie het startsein plaats van editie 2024.

Graag in gesprek
Marijke Sondorp, voorzitter van Atelierroutiers Putten, vertelt over het succes van de Atelierroute Putten: “Kunstenaars gaan graag met de bezoekers in gesprek over de diepere betekenis van de diverse kunstwerken en vertellen met plezier over het creatieproces en de bijbehorende technieken. Sommige kunstenaars ontvangen de gasten in hun eigen atelier, anderen laten hun werk zien op een ander adres waar meerdere kunstenaars aanwezig zijn. De gastexposanten zorgen voor nóg meer diversiteit en verscheidenheid aan materiaal.”

Genieten van kunst
Er zijn altijd wel mensen op zoek naar authentieke kunst. Met dit gegeven in het achterhoofd is alweer 26 jaar geleden de Atelierroute in Putten ontstaan, om met gebundelde krachten gezamenlijk de aandacht te trekken van kunstminnend Nederland en gedurende een heel weekend de deuren van de ateliers te openen. Het bleek een succes! Nog steeds is Atelierroute Putten bij uitstek een mooi evenement voor mensen die op zoek zijn naar iets bijzonders. Het is inmiddels een begrip geworden in Putten en wijde omgeving.

Openingstijden
De ateliers en de Kunstkelder zijn geopend op vrijdag 31 mei van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag 1 en zondag 2 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Let op: enkele ateliers zijn op zondag gesloten.

De themaexpositie is aansluitend op de Atelierroute nog tot en met zaterdag 22 juni te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van de Kunstkelder: op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur en op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur.

Uitgebreide informatie en een plattegrondje inclusief adresgegevens en openingstijden van de ateliers zijn te vinden op: www.atelierrouteputten.nl, en in een flyer die onder meer bij VVV Putten en diverse hotels en campings verkrijgbaar is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen