112

Auto in Ermelo total loss door zwaar vuurwerk

Foto: eigen foto

In de nacht van zaterdag 14 januari op zondag 15 januari is een auto zó zwaar beschadigd dat deze total loss is verklaard. De auto stond geparkeerd aan de Oude Telgterweg in Ermelo, het gedeelte tussen de kruising met de Steynlaan en de Vijverweg.

Hevig geschrokken
De familie die eigenaar is van de auto zegt hevig geschrokken te zijn. De vrouw van wie de naam bekend is bij de redactie, weet vrijwel zeker dat auto zo beschadigd is geraakt door erg zwaar illegaal vuurwerk, dat waarschijnlijk onder het voertuig terecht is gekomen. “De politie vermoedt dat het om een ‘Shell’ gaat, een soort van mortierbom, levensgevaarlijk.” De politie doet inmiddels onderzoek naar de zaak. Wie tips heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Enorme knal
De vrouw vertelt dat het rond 04.00 uur al onrustig was op straat. De buurt werd namelijk opgeschrikt door hard knallend vuurwerk. Zelf kregen zij en haar familie de schrik van hun leven door een enorme knal en lichtflits ter hoogte van hun huis op de plek waar de auto stond geparkeerd.

Opgeblazen
“Toen we naar buiten keken was de hele straat vergeven van de rook. Toen de rook wegtrok konden we zien hoe zwaar onze auto was beschadigd. Of was die opgeblazen; hij was totaal vernield. Ook auto’s die in de buurt stonden zijn beschadigd.”

Overlast echt zat
Het incident verhoogt het gevoel van onveiligheid, vertelt de vrouw. “We zijn de overlast van vuurwerk echt zat. Dat zou toch beter moeten worden aangepakt. Bovendien zijn er de afgelopen jaren in de straten achter ons auto’s in de fik gestoken. Met wat er nu is gebeurd voelen wij ons steeds minder veilig in onze buurt.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen