112

Inbraak bij Juwelier Van Dam in Ermelo

Foto: eigen foto

Bij Juwelier Van Dam aan de Stationsstraat 101a in Ermelo is vandaag, woensdag 26 oktober, in de vroege ochtend ingebroken. Ze zijn volgens eigenaar Herman Oudshoorn nog geen 10 minuten binnen geweest, maar lieten een ravage achter en gingen er met een flinke buit vandoor.

Twee dagen gesloten
Er zit dan ook niet anders op dan vandaag en morgen de zaak te sluiten om de winkel weer op orde te maken, zegt een aangeslagen Oudshoorn. “Wij hopen vrijdag de deuren weer te kunnen openen.” Wat ook op het briefje op de gesloten deur staat geschreven. De inbrekers sloegen om 04.00 uur toe, zo liet een melding van de alarmcentrale weten.

Veel geweld
Toen Oudshoorn bij de winkel arriveerde was de politie al ter plekke. Hij vertelt dat de inbrekers het rolluik met heel veel geweld hebben geforceerd. Op camerabeelden kan Oudshoorn zien dat met hetzelfde geweld de vitrinekasten werden ingeslagen, om met een paar armslagen de kostbare spullen in grote zakken te vegen. Uit de werkwijze maakt Oudshoorn op dat het om een professionele inbrekersbende gaat.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen