112

Berging gemeentehuis Ermelo lekt onbekende stof

Foto: 112persfotografie.nl

In de berging van het gemeentehuis aan de Raadhuisplein in Ermelo is aan het begin van de avond, zaterdag 6 maart, een hoeveelheid onbekende stof aangetroffen in de berging van het gemeentehuis.

Dit bericht 112persfotografie.nl

1000 liter
Er lag een grote plas in de berging van ongeveer 1000 liter. De brandweer heeft metingen verricht maar niks kunnen meten. De Adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) en officier van dienst zijn aanwezig en doen onderzoek. Medewerkers van de gemeente die aanwezig waren, hebben op advies van de AGS het pand laten ventileren.

Lekke dieseltank
Het gaat vermoedelijk om een dieseltank die lek is. Door de brandweer is er zand om de stof gelegd, dit om uitbreiding te voorkomen.

Penetrante geur
Volgens de website van de gemeente Ermelo heeft er olie gelekt in de kelder van het gemeentehuis van Ermelo. “Deze olie is afkomstig van een noodaggregaat en veroorzaakt een penetrante geur. De brandweer is ter plaatse geweest en heeft geconstateerd dat er geen sprake is van een gevaarlijke situatie. Het gemeentehuis wordt gelucht en de gemeente zal zorgen dat de olie wordt opgeruimd”, aldus de gemeente.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen