112

Onverlaten vernielen bijenkasten van leden bijenvereniging Ermelo

Foto: Eigen foto

Een aantal leden van de bijenvereniging Ermelo trof dinsdagochtend 28 april een ravage aan op de locatie waar ze bijen houden. Rond de 15 bijenkasten waren vernield. Secretaris Hans Schuurkamp vermoedt dat het gaat om vandalisme.

“Het is gebeurd in de avond of in de nacht van 27 op 28 april. Want om 18.10 uur hadden de bijenhouders het terrein nog in een goede staat achtergelaten. De ravage ontdekten ze de volgende dag.”

Schade groot
Drie bijenhouders zijn slachtoffer geworden van het vandalisme. “Maar”, relativeert Schuurkamp, “de schade aan de bijenkasten valt nog mee. De schade aan de bijenvolken is echter vele malen groter. De bijenhouders moeten nu opnieuw de bijenvolken gaan kweken.”

Erg gewild
De bijenhouderij is niet alleen een grote hobby van de bijenhouders, hun bijenvolken zijn ook erg gewild voor het bestuiven van de fruitbomen. “Een aantal van deze bijenvolken was net terug uit de Betuwe. Gemiddeld gaan er jaarlijks 100 bijenkasten van onze vereniging naar de Betuwe.”

Openbare locaties
De bijenvereniging in Ermelo heeft ongeveer 40 leden die op verschillende plekken hun bijenkasten hebben staan. Bij ze thuis of op een landgoed. Maar voor leden die geen eigen plek hebben heeft de bijenvereniging 2 algemene locaties voor hun bijenkasten. En juist op één van deze openbare locaties vond het vandalisme plaats.

Misselijke actie
Volgens Schuurkamp betrof het een doelbewuste actie. “Je moet de plek echt weten, want het ligt niet aan een doorgaande weg.” Welke locatie het betreft wil Schuurkamp niet prijsgeven uit angst andere onverlaten op een idee te brengen. Toch hoopt hij dat mensen op één of andere manier iets hebben gehoord of gezien van deze misselijke actie.

  • Wie informatie heeft kan contact opnemen met Hans Schuurkamp via het email adres: [email protected]

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen