112

Zwembad Calluna Ermelo ontruimd na melding gevaarlijke stoffen

Foto: 112persfotografie.nl

Zwembad Calluna is vandaag, zaterdag 22 februari, om 12.45 uur ontruimd, nadat er een doordringende, vieze lucht zich in het bad verspreidde.

Dit bericht Bram Burggraaff die ter plekke was.

Iets vreemds
Een half uur daarvoor was het zwembad open gegaan voor recreatieve bezoekers en na ongeveer 20 minuten rook men voor het eerst iets vreemds.

Gelijk over tot actie
Het personeel van het zwembad ging gelijk over tot actie. Toen er niet direct een oorzaak gevonden kon worden, besloot men om het bad te ontruimen. Er waren op dat moment een kleine honderd bezoekers. Dankzij het doortastende optreden van het zwembadpersoneel verliep de ontruiming rustig en snel. Politie en brandweer werden gealarmeerd en waren snel te plaatse.

112persfotografie.nl bericht dat er een melding was gemaakt van een incident met gevaarlijke stoffen. Daarom kwamen de brandweer en de AGS ter plaatse. Er werd namelijk gedacht dat er gifstoffen vrij waren gekomen.

Zwembad vandaag dicht
Een woordvoerder van zwembad Calluna meldde aan Bram Burggraaf dat het zwembad vandaag blijft gesloten. “Er worden momenteel metingen verricht om te onderzoeken welke stoffen er zijn vrijgekomen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen