112

Ouder echtpaar in Ermelo opgelicht door ‘dakgootschoonmakers’

De bewuste dakgoot.
De bewuste dakgoot.
Foto: Maarten Jansen

De ouders van Maarten Jansen die aan de Retiefstraat in Ermelo wonen, zijn opgelicht door mannen die zich voordeden als professionele dakgootschoonmakers. De schade? 825,00 euro! Daarom is een waarschuwing aan alle Ermeloers op zijn plaats vindt Maarten. 

Onzeker
De mannen gebruikten een babbeltruc die de rond de 80 jaar oude ouders van Maarten flink onzeker maakte. Maarten: “Ze maakten zo’n drama van de heikele toestand van de dakgoten, dat mijn moeder eigenlijk blij was dat het ze was opgevallen.”

In paniek
In de eerste instantie bleken de kosten mee te vallen. De mannen boden aan de dakgoten schoon te maken voor slechts 25 euro. Ze ‘ontdekten’ echter dat er van alles mis was met de dakgoten. Als bewijs gooiden ze allerlei troep naar beneden, troep wat meestal onder een dakgoot ligt volgens Maarten. Zijn ouders raakten echter in paniek, en gingen in op het aanbod van de mannen om het te repareren. Een klus die ze een week later kwamen uitvoeren.

Toen kwam de factuur
En zo gebeurde het. Maarten: “De mannen hebben in een uurtje wat plastic gelegd. Toen kwam de factuur: 825,00 euro!” En of het meteen maar gepind kon worden. Wat de ouders van Maarten deden. Het geeft aan hoe doortrapt deze kluscriminelen te werk gaan. “Mijn ouders moeten compleet overruled zijn geweest door mannen.” Dat er sprake is van pure oplichterij bewijst bovendien de factuur met nummers die niet bestaan.

Tips politie
Maarten heeft namens zijn ouders inmiddels aangifte gedaan bij de politie. De woordvoerder van politie Ermelo/Harderwijk/Putten spreekt over oplichterij in plaats van de methode van de babbeltruc. Diefstal door een ‘babbeltruc’ valt te lezen op politie.nl is als onbekenden bij iemand aanbellen en een mooie smoes gebruiken om binnen te komen. Vervolgens stelen zij het geld van de bewoners en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Dieven doen zich soms ook voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt.

In het geval van de dakgootschoonmakers gaat het om oplichting; een vorm van bedrog, waarbij zaken anders worden voorgesteld dan ze zijn. Voor meer informatie ga naar:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen