112

Kordaat optreden brandweer voorkomt erger bij uitslaande schuurbrand in Ermelo

Foto: 112persfotografie.nl

Wijk Oost werd dinsdagavond 2 juli tegen middernacht opgeschrikt door de sirenes van maar liefst drie brandweerwagens, politieauto’s en ambulances. Er woedde namelijk een hevige brand in de achtertuin van een woning aan de Klimoplaan. De vlammen sloegen dermate uit, dat het van verre was te zien.

Foto’s van 112persfotografie.nl

Door kordaat optreden van de brandweer was het vuur snel onder controle zodat het vuur niet oversloeg naar de woning(en). 

Met een tuinslang
“Ik sta te trillen op mijn benen”, vertelde de buurvrouw van de bewoners van de getroffen achtertuin, “Mijn man en ik zaten televisie te kijken toen we een harde knal hoorden. Het vuur brandde zo hard en het was zo heet. Mijn man heeft nog met een tuinslang geprobeerd onze schutting nat te houden, zodat het niet naar ons toe zou komen. Maar van de politie moest hij weggaan.”

Moeder met twee kinderen
De overbuurman vertelde dat hij meteen de moeder met twee kinderen uit huis heeft gehaald. Wat om een of andere reden met de nodige moeite gepaard ging doordat de voordeur niet meteen open wilde.

Vlammen tot aan de dakgoten
“Ik woon hier pal achter aan de Tijmlaan”, vertelde een vriendin van de familie. “Het klonk net of waren ze rotjes aan het afsteken. Vanuit mijn raam zag ik dat bij de achterdeur van het huis de vlammen al tot aan de dakgoten kwamen. Toen ik hier kwam stond de tuin in lichterlaaie.”

  • Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Foto: 112persfotografie.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden