Koningin Máxima opent schoolgebouw Emaus College in Ermelo

19 jun , 21:49 Nieuws
25en max0
Hare Majesteit Koningin Máxima heeft op woensdagmiddag 19 juni 2024 in Ermelo samen met een leerling het nieuwe schoolgebouw van het Emaus College geopend. Na vele dagen somber weer met veel regen genoot het gezelschap en de vele belangstellenden tijdens de opening van een uitbundig schijnende zon en aangename temperaturen.
Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Bram Burggraaff.
Over het Emaus College
Het Emaus College biedt voortgezet speciaal onderwijs aan zo’n 150 leerlingen in de leeftijd van twaalf tot twintig jaar met een licht verstandelijke handicap met bijkomende problematiek. De leerlingen wonen voor een groot deel thuis of in het naastgelegen orthopedagogisch behandelcentrum ’s Heeren Loo Groot Emaus.
Spannend
De kinderen keken al wekenlang uit naar het bezoek van de koningin en vonden het op de dag zelf erg spannend. Na de officiële opening kreeg Koningin Máxima een rondleiding door het nieuwe gebouw, waar leerlingen en leerkrachten in vier klaslokalen en een ontspanningsruimte uitleg gaven over hoe elke leerling hier op zijn eigen manier kan leren.
Enthousiast
Leerlingen toonden daarna het schoolplein dat verdeeld is in speelzones en een leertuin waar buitenlessen gegeven worden. Op het sportveld werd door de leerlingen een concentratie-oefening gedaan, waar de koningin ook enthousiast aan deelnam.
Muzikale activiteit
Tevens werden er partijklokalen voor techniek, beelden vormen en koken bezocht. Koningin Máxima sprak met vertegenwoordigers van de leerlingenraad, de begeleider van de opvangklas, de conciërge en met diverse leerlingen o.a. bij een muzikale activiteit op het plein.
Ontspannen
Namens de gemeente Ermelo waren burgemeester van Dalen en wethouder Hamstra aanwezig en namens de provincie Gelderland gedeputeerde Vreugdenhil. Het bezoek verliep uitermate ontspannen wat mede te danken was aan de perfecte organisatie.
Motto
‘Iedereen kan leren!’ is het motto van het Emaus College. Leerlingen krijgen hier passende ondersteuning en maatwerkonderwijs in kleine klassen. Leerkrachten bieden daarbij veiligheid en structuur. Er is aandacht voor zowel theorie als voor praktijklessen zoals techniek, creativiteit, koken, sport en weerbaarheid.
Versterken
Het Emaus College is onderdeel van ’s Heeren Loo Onderwijs en een plek waar onderwijs, zorg en in een aantal gevallen ook wonen, bij elkaar komen. Op deze wijze kunnen behandeldoelen vanuit de zorg en het onderwijs elkaar versterken.
banner jansen elektrotechniek nieuw x