Koks van De Boterlap helpen klas T11 van het Christelijk College Groevenbeek Ermelo 'uit de brand'

10 dec 2020, 13:30 Nieuws
50en groevenbeekproject2
Grietje-Akke de Haas

Heb je als vakleerkracht een ontzettend leuk project bedacht voor de 21 leerlingen van klas T11 van het Christelijk College Groevenbeek vmbo uit Ermelo, blijk je er alleen voor te staan. Daar liet Tjitske Duhoux zich natuurlijk niet door uit het veld slaan. Ze nam contact op met Omar Dahak, eigenaar van restaurant De Boterlap in Ermelo en Harderwijk, die meteen zijn medewerking toezegde. Zo kwam het dat gedurende 4 weken op donderdag, 2 uur lang, 5 koks de leerlingen op vrijwillige basis hielpen met het bereiden van een High Tea Box voor oudere mensen die in deze tijd wel een opkikkertje kunnen gebruiken.

Vandaag, donderdag 10 december, werd de laatste hand gelegd aan de 21 exemplaren van een High Tea Box voor 2 personen. Anniek Sterk, ouderenwerker van Welzijn Ermelo zorgt ervoor dat de boxen op de juiste plek worden afgeleverd.

'Echt ontzettend leuk'

"Jammer dat het koken met de leerlingen nu over is", verzuchtte Fabian Fokker, sous-chef van De Boterlap in Harderwijk. "Het was echt ontzettend leuk om te doen. De leerlingen waren ook super enthousiast. Dat maakte het voor ons een stuk gemakkelijker."

Thuis

Door de gedeeltelijke lockdown om het coronavirus eronder te krijgen, zitten de koks van De Boterlap namelijk alweer een hele tijd thuis. Over de optie om eten af te halen of te bezorgen is goed nagedacht vertelde Fokker, maar bleek met 3 bedrijven niet haalbaar.

Assistentie

Meewerken aan het project van Tjitske werd dan ook met beide handen aangegrepen. "De eerste keer", vertelde Fabian, "had ik alleen Rob meegenomen. Toen bleek algauw dat we te weinig aandacht hadden voor de leerlingen. De drie keer daarop kwamen ook Nuy van De Boterlap Ermelo en Janneke van De Boterlap Harderwijk en Omar ons assisteren."

Veel geleerd

De onervaren brugklasleerlingen hebben heel veel geleerd van de koks van De Boterlap. "De recepten kregen ze van ons op de iPad en wij deden de boodschappen." Vandaag konden ze de prachtig versierde boxen dan ook vullen met:

  • Smeuïge boterkoek met een vleugje mandarijn
  • Klassieke quiche lorraine van prei, spekblokje en jonge kaas
  • Romige en frisse courgette soep
  • Verse sandwich van eiersalade, komkommer en tuinkers