Grote publieke belangstelling voor vijftiende Fête de la Musique

22 jun , 18:52 Nieuws
25en fdm1
Het openingsconcert van Fête de la Musique werd op vrijdag 21 juni 2024 in een bomvol Theater Huis van Ermelo gegeven door Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ onder leiding van dirigent kapitein Lute Hoekstra en met medewerking van geweldige zangeres Julia Schutten. Burgemeester Hans van Dale opende de avond.
Door Bram Burggraaff, met fotoreeks van Bram Burggraaff en Peter Evers.
Staand applaus
Na een toegift van de Regiments fanfare RFGGJ was er een ovationeel, staand applaus van de naar schatting 250 bezoekers. Ook dit jaar werd dit optreden aan de Ermelose bevolking aangeboden door defensie en de gemeente Ermelo. Vanwege de voetbalwedstrijd Nederland – Frankrijk begon het concert om 19.00 uur.
Belangrijk voor Ermelo
De publieke belangstelling voor Fête de la Musique op zaterdag 22 juni 2024 was weer heel groot, wat mede te danken was aan het prachtige weer. Het muziekfestival werd om 10.45 uur geopend door voorzitter Dick van Leeuwen en de nieuwe wethouder van o.a. cultuur Arap John Tigchelaar. "We zijn trots op dit unieke evenement, waaraan zoveel mensen belangeloos meewerken. Sponsoring is voor ons van levensbelang en we willen er best nog een aantal sponsors en donateurs bij krijgen. Ook zal er voor de volgende editie een collecte gehouden worden, want Fête de la Musique is heel belangrijk voor Ermelo en moet behouden blijven’’, aldus Dick van Leeuwen, die samen met Carola Top, Madeleine Top, Hans de Jonge en Hans van der Roest het bestuur vormt.
Uniek evenement
Wethouder Tigchelaar: "Fête de la Musique is een uniek evenement. Van kroeg tot kerk, van rock & roll tot doedelzak, muziek zorgt voor verbinding. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers, vrijwilligers, het bestuur en de sponsoren, waarbij de lokale middenstand een belangrijke rol speelt.’’
Spetterend optreden
Aansluitend zorgde Pop/Rock koor The People United voor een spetterend optreden op het Pauwenplein. De verscheidenheid aan muziekstijlen werd direct al duidelijk, want tegelijkertijd trad op het Stationsplein Rockband Tin Roof Rusted op, zongen in een al goedgevulde Immanuelkerk de Verenigde Veluwse Koren en zorgde RAC accordeonorkest voor een gezellige sfeer op het Raadhuisplein.
Maar liefst 77 optredens
Tijdens Fête de la Musique waren er maar liefst 77 optredens van 26 bands, 25 koren, 9 orkesten, 6 ensembles, 4 solisten, 3, trio’s, 2 duo’s en 2 dansgroepen op 16 verschillende podia in en rond het centrum van Ermelo. Tijdens Fete de la Musique lieten de ongeveer 1100 deelnemers een grote diversiteit aan muziekstijlen horen voor iedere leeftijdscategorie.
Uit het hele land
Grondlegger van Fête de la Musique was in 2007 Alike Last met een gering aantal optredens. Het muziekevenement is uitgegroeid tot het grootste ‘Fête’-festival van Nederland met optredens op pleinen, in kerken, bij horecagelegenheden, in winkels en in het Huis van Ermelo. Uit het hele land komen inmiddels veel mensen naar Ermelo voor dit jaarlijkse muzikale festijn.
Spectaculair
Spectaculair was weer het optreden van Samba at Sea. De band uit Harderwijk liep om 15.00 uur vanuit de Hema al trommelend naar de Volksmond en Het Postkantoor, waar iedereen stond mee te swingen. Met een optreden van de band ‘Old Vintage Club' op het Pauwenplein wordt om 21.00 uur het buitengebeuren afgesloten en strijk- en symfonieorkest NW Veluwse treedt nog tot 22.30 uur op in de Immanuelkerk.
banner jansen elektrotechniek nieuw x