Aart Hamstra en Piet Ligtermoet benoemd tot erelid van Crescendo

Aart Hamstra en Piet Ligtermoet benoemd tot erelid van Crescendo.
Aart Hamstra en Piet Ligtermoet benoemd tot erelid van Crescendo.
Foto: eigen foto

Tijdens een bijzondere ledenvergadering van Christelijke Harmonie Crescendo Ermelo op dinsdag 4 juni zijn Aart Hamstra en Piet Ligtermoet unaniem door de leden tot erelid van de vereniging benoemd.

Dit bericht Christelijke Harmonie Crescendo Ermelo.

Aart Hamstra
Aart Hamstra is lid van Crescendo vanaf 1955, op 8-jarige leeftijd, waar hij eerst als tamboer is begonnen maar op zijn twaalfde de overstap heeft gemaakt naar de saxofoon. Op een kort uitstapje naar Excelsior Ermelo na, is hij altijd lid geweest van Crescendo. Naast een gewaardeerd baritonsaxofonist is hij ook 11 jaar voorzitter van de vereniging geweest en heeft hij recent ook een rol gespeeld in het tot stand komen van Regioharmonie De Verbinding, het gezamenlijke concertorkest met de Stedelijke Harmonie Harderwijk. Bij het afscheid als voorzitter in 2003 is Aart benoemd tot ‘lid van verdienste’ van Crescendo, omdat leden meestal tot erelid worden benoemd op het moment dat zij afscheid nemen en de hoop was dat hij nog lang als muzikant zou blijven. Dit geldt uiteraard nog steeds, maar nu de vereniging bezig is met een fusieproces met de Stedelijke Harmonie Harderwijk, vonden bestuur en leden dat een erelidmaatschap van Crescendo op zijn plaats was. Dit gezien de lange geschiedenis van zowel Aart als Piet bij Crescendo.

Piet Ligtermoet
Piet Ligtermoet is namelijk nog een jaar eerder lid geworden van Crescendo, in 1954. In het verleden heeft hij zijn steentje bijdragen door jarenlang plaats te nemen in het bestuur, waaronder als secretaris en bestuurslid voor opleiding. Daarnaast heeft hij onder meer de muziekbibliotheek beheerd. Een paar jaar geleden hebben Piet en zijn basklarinet afscheid genomen van het concertorkest, maar is hij wel blijven spelen in het opleidingsorkest Poco Crescendo. Zo ondersteunt hij nog steeds bij het opleiden van nieuwe muzikanten, waaronder zijn kleindochter Anne. Ook Piet is daarom een erelidmaatschap van harte gegund.

Gefeliciteerd
De vereniging feliciteert Aart en Piet van harte met hun erelidmaatschap en hoopt nog lang van hun muzikale kwaliteiten te kunnen genieten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen