Dwangsom restaurant LazyTiger: Leo van der Velden (SGP) wil verklaring van college

Restaurant LazyTiger bericht over de dwangsom.
Restaurant LazyTiger bericht over de dwangsom.
Foto: Facebook LazyTiger

“Let wel”, benadrukt SGP-fractievoorzitter en raadslid Leo van der Velden, “ik oordeel niet. Maar ik wil wel een goede verklaring hebben van het college van b&w of een dwangsom van €40.000 per week proportioneel is. Dat legt toch elk bedrijf lam.”

Facebookbericht
Van der Velden refereert naar het Facebookbericht van donderdag 18 april van restaurant LazyTiger aan de Julianalaan 123 in Ermelo. Het team bericht: “Gisteren hebben wij helaas te horen gekregen dat wij vanaf vandaag de deuren van het restaurant gesloten moeten houden. Dit in verband met de vergunde parkeerplaatsen die weer ingetrokken zijn, waardoor we nu te weinig parkeerplekken hebben. Wij zijn genoodzaakt dicht te gaan, anders moet er een dwangsom van €40.000 per week betaald worden om open te blijven. Wij hebben de komende tijd nodig om tot een oplossing te komen om snel weer open te kunnen en jullie te kunnen voorzien van heerlijke Thaise gerechten. We hopen op jullie begrip in deze lastige situatie, we houden jullie uiteraard op de hoogte!”, aldus het bericht.

Wat zit er precies achter
Duidelijkheid, dat is wat Van der Velden wil. “Vanuit ondernemerschap, maar ook omdat ik me verantwoordelijk voel. Als collegelid heb ik namelijk deze zaak mogelijk gemaakt. Het Facebookbericht heeft het over vergunde parkeerplaten die weer zijn ingetrokken. En dat terwijl destijds wel degelijk toestemming is verleend. Wat zit er precies achter”, wil Van der Velden weten.

Wel overal gelijk?
Hij vraagt zich af of de regels voor de parkeernorm wel overal gelijk worden geïnterpreteerd. “Het heeft er alle schijn van dat het bij 40 horecazaken geen probleem is, maar bij één horecazaak een megaprobleem.” Ook vraagt Van der Velden aan het college of het zo strikt toezien op de parkeergelegenheid een eigen keuze is van het college of dat het er toe gedwongen wordt.

Parkeernorm
Restaurant LazyTiger opende op 1 juni 2020 officieel de deuren. Sindsdien is er een hoop gesteggel over de parkeerplaatsen met meerdere beroepsprocedures. Als horecaonderneming moet LazyTiger aan een parkeernorm voldoen. Omwonenden in de persoon van mevrouw C. van Eijsden-Dee en Stichting DOEH willen dat de gemeente LazyTiger aan de regels houdt. De realisatie van 14 parkeerplaatsen op het terrein van Tomassen Duck-To B.V. op een afstand van ongeveer 300 meter van het restaurant, werd niet goedgekeurd als oplossing voor het parkeerprobleem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen