Leerlingen PWA zetten zich in voor Stichting Taartjes Voor…

Een vrijwilliger van Stichting Taartjes Voor... beoordeelt de taarten.
Een vrijwilliger van Stichting Taartjes Voor... beoordeelt de taarten.
Foto: Grietje-Akke de Haas

De PWA school aan de de Pretoriusstraat 1 in Ermelo heeft vanmiddag, donderdag 28 maart, de periode van haar jaarlijks gehouden Vastenactie afgesloten. Deze keer hebben de leerlingen zich ingezet voor Stichting Taartjes Voor… . Deze stichting maakt taarten voor jarige kinderen t/m 12 jaar uit gezinnen waar het (tijdelijk) niet meevalt om de eindjes aan elkaar te knopen.

‘Heel PWA Bakt wedstrijd’
De afgelopen periode deden de leerlingen klusjes thuis of bij een ander, lege flessen inleveren tot auto wassen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te sparen. Traditiegetrouw werd de vastenactie afgesloten met een rommelmarkt verdeeld over alle klaslokalen én een loterij. Omdat dit jaar het goede doel Stichting Taartjes Voor Harderwijk-Ermelo-Putten was, werd er een heuse ‘Heel PWA Bakt wedstrijd’ georganiseerd.

Creatief
Schooldirecteur Yvon Geelhoed roemde de inzet van alle kinderen. Ook die meededen aan de bakwedstrijd. Rond het middaguur geurde het heerlijk in de gemeenschappelijke ruimte van de prachtig gebakken taarten. Bovendien hadden de taartenbakkers reuze hun best gedaan zo creatief mogelijk voor de dag te komen.

Winnaar
Er waren in totaal 24 taarten gemaakt die door een vakkundige jury werd beoordeeld. Dat viel ze nog niet mee. Uiteindelijk werd Stijn Callenbach uit groep 7 tot winnaar uitgeroepen. Zijn Hollandse Stroopwafel caketaart smaakte het allerlekkerste. Alle taarten werden bovendien in stukken gesneden om te verkopen aan het publiek.

Naar elkaar omzien
“Het is superleuk om te zien”, genoot Yvon Geelhoed, “hoe de kinderen het met elkaar doen. Dat is dan ook de missie van de PWA school, samen verantwoordelijk om jezelf te kunnen zijn. Het doel van de jaarlijkse Vastenactie is dan ook dat de kinderen bewust naar elkaar omzien.” Volgende week maakt de PWA school bekend hoeveel geld er is opgebracht voor Stichting Taartjes Voor… .

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen