Bewoners blij met huurwoning in het Oranjepark in Ermelo

Het woongebouw heet Parkstaete.
Het woongebouw heet Parkstaete.
Foto: eigen foto

Het Oranjepark in Ermelo is 42 sociale huurwoningen en blije bewoners rijker. Woonwijk Oranjepark ligt in het gebied tussen de Dennenlaan, Sparrenlaan, Constantijnlaan en Wilhelminalaan. Woningcorporatie Uwoon vertelt in een persbericht dat de bewoners al druk zijn met het inrichten van de woningen.

Zeer laag energieverbruik
Het persbericht vervolgt: ‘De nieuwbouw bestaat uit 42 sociale huurwoningen. Het woongebouw heeft 5 verdiepingen. Er zijn 30 3-kamer appartementen en 11 2-tweekamer appartementen. Tot slot is er 1 studio. Verwarmen gebeurt met een warmtepomp die warmte uit de bodem haalt en ook de toegepaste ventilatie is zeer energiezuinig. Al met al krijgen de huurders daardoor een zeer laag energieverbruik. Zes appartementen zijn verhuurd aan woningzoekenden met een zorgindicatie. In samenspraak met de Zorggroep Noordwest-Veluwe.

Oranjepark
Het woongebouw staat in de nieuwe woonwijk: het Oranjepark. Een parkachtige omgeving met (zorg)woningen, een gezondheidscentrum en een buurtkamer. Het Oranjepark is nog volop in ontwikkeling. Het wordt een woonplek waar elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken centraal staat. Bij de aanleg van het park is daarom veel aandacht voor ontmoetingsplekken en wandelpaden.

Parkstaete
Het woongebouw heet Parkstaete. Bedacht door buurtbewoner Marjolein van Diest. Op 12 maart onthulde Marjolein van Diest en directeur Fleur Imming, de naam van het gebouw’, aldus het persbericht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen