Present Ermelo organiseert event ‘Sociaal Ermelo – wie is dat eigenlijk?’

Foto:

Present Ermelo organiseert event ‘Sociaal Ermelo – wie is dat eigenlijk?’. Het event vindt plaats op woensdag 14 maart en start om 20.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur. De locatie is Kerkelijk Centrum Ermelo, Jeugdkant 16. Geïnteresseerd? Aanmelden kan tot 11 maart a.s. via www.stichtingpresent.nl/ermelo.

Dit bericht Present Ermelo.

Omzien naar elkaar
Omzien naar elkaar is een groot goed. Toch vallen steeds meer mensen tussen wal en schip. Dit gebeurt en tegelijk is het niet altijd zichtbaar. Ook in Ermelo. Mensen raken in een sociaal isolement, weten niet goed bij wie ze kunnen aankloppen of worden van het kastje naar de muur gestuurd. Daarom organiseert Present Ermelo het event ‘Sociaal Ermelo – wie is dat eigenlijk?’, met sprekers Erik Dannenberg, bestuursvoorzitter Stichting Present Nederland en voorzitter Divosa en Sarath Hamststra, wethouder Sociaal Domein Ermelo.

Een brug slaan
Present Ermelo slaat een brug tussen groepen mensen die een ander willen helpen en mensen die hiermee geholpen zijn. Jan Hein Burken, voorzitter van Present Ermelo, vertelt: “Met Present komen we bij veel mensen over de vloer. Tal van vrijwilligers gaan via ons voor een dag of dagdeel aan de slag bij mensen die hun hulp goed kunnen gebruiken. Opruimen, schoonmaken schilderen en diverse sociale projecten, zoals wandelen met ouderen, creatief bezig zijn en een luisterend oor geven. Maar we merken steeds vaker aan de vrijwilligers dat het niet altijd zichtbaar is of gesignaleerd wordt wat er daadwerkelijk ‘achter de voordeur’ speelt. Er zijn mensen in Ermelo die over het hoofd worden gezien. Dit zou niet mogen gebeuren, maar lijkt een maatschappelijke tendens. Met dit event willen we bewustwording creëren en met elkaar aan de slag gaan om te doen wat nodig is.”

Sprekers Erik Dannenberg en Sarath Hamstra
Tijdens het event ‘Sociaal Ermelo – wie is dat eigenlijk’ zal Erik Dannenberg ingaan op de landelijke trends in het sociale domein. Sarath Hamstra deelt hierover op lokaal gebied. En we gaan concreet en actief aan de slag met oplossingen voor de problemen die we samen signaleren. Het gaat een inspirerende avond zijn over jouw rol binnen sociaal Ermelo.

Hart voor Ermelo?
Dit event is voor samenwerkingspartners en vrijwilligers van Present Ermelo, bedrijven, verenigingen, kerken en iedereen die een hart heeft voor Ermelo en graag geïnspireerd wil worden over sociaal Ermelo.

Wie is Present Ermelo?
Present Ermelo brengt een beweging opgang waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien. Dit doet zij door een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen, zonder voldoende netwerk, financiën en/of goede gezondheid, die geholpen kunnen worden. Dit kan op praktisch gebied, zoals een tuin opknappen of een huis verven, maar ook op sociaal gebied, zoals wandelen met ouderen of pannenkoeken bakken met mensen met een beperking. www.stichtingpresent.nl/ermelo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen