Ben Noorloos (66) gaat op pelgrims wandeltocht naar Santiago de Compostela

Ben Noorloos.
Ben Noorloos.
Foto: eigen foto

Ben Noorloos (66) vertrekt maandag 18 maart met de trein vanuit Ermelo naar Rome, om van daaruit te wandelen naar Santiago de Compostela. De Ermeloer trekt drie maanden uit voor de pelgrims wandeltocht van ongeveer 2700 kilometer. En jij mag een stuk van de pelgrimstocht met Ben optrekken als je wilt.

Leuker en rustiger
De keus om met de trein naar Rome te reizen in plaats van het vliegtuig te pakken is bewust, vertelt Ben. “Het lijkt me een leukere en rustiger manier van reizen. Zodra je in de trein stapt ervaar je al een soort van onthaasten en op weg gaan. Bovendien is de treinreis net zo duur als vliegen en arriveer je ook nog eens middenin het centrum van Rome.”

Nog een keer
Ben is erg blij dat hij weer is hersteld van de heupfractuur door een val in december 2022. Dat gaf hem de gelegenheid serieus werk te maken van zijn wens om nog een keer een pelgrimstocht te maken. Ben maakte namelijk eerder een pelgrimstocht in 2003/2004. Toen wandelde hij vanuit zijn huis in Ermelo naar Santiago de Compostela, ook een tocht van ongeveer 2700 kilometer.

‘Je staat altijd aan’
Nu, in plaats van te wachten tot na zijn zeventigste verjaardag, werd Ben zich bewust van zijn verlangen tijd voor zichzelf te nemen. Ben legt uit: “Als ZZP-er ‘sta je immers altijd aan’ om werk en een inkomen te genereren. Vandaar dat ik het mezelf nu gun een soort van retraite te doen.” Ben is in Ermelo en omstreken bekend als Klankschalen-masseur, de Klankschalen-Massage op de Klankschalen-zolder bij kapsalon De Haarsmederij aan Weegakker 45 in Ermelo en de Klankschalen-ligconcerten. Daarnaast is Ben als ‘BEN…Onderweg’ al jaren een vertrouwd adres en persoon in het begeleiden/gidsen van wandelreizen.

Rust en gemoedelijkheid
Het is tegenwoordig een enorm onrustige tijd, vindt Ben. Tijdens zijn wandeltocht hoopt hij een bepaalde rust en gemoedelijkheid te vinden. Mensen te ontmoeten in hun dagelijkse leven en de natuur in al haar dimensies te beleven. “Ook geeft de wandeltocht mij de mogelijkheid om te bezinnen en te reflecteren op mijn eigen leven. Ik hoop immers nog heel lang door te kunnen gaan met mijn werkzaamheden.”

Jij mag mee
In principe loopt Ben de tocht alleen. Maar als belangstellenden willen mogen ze Ben gedurende één tot anderhalve week vergezellen op zijn pelgrims wandeltocht. Dat is mogelijk in de periode van begin april tot half juni. Ben wil in ieder geval eerst een maand in zijn eentje lopen. Want hij wil ervaren hoe hij op welke manier en onder welke omstandigheden dan ook, zichzelf tegenkomt en hoe hij daar mee omgaat. Belangstelling om een stuk van de pelgrimstocht met Ben op te trekken of Ben te volgen? Dat kan via deze link van Polarsteps.

Maximaal 12 kilo
Ben, zegt hij, treedt zijn pelgrims wandeltocht van Rome naar Santiago de Compostela met een open mind tegemoet. Het gaat hem er bijvoorbeeld ook niet om om bepaalde prestaties te leveren. “Ik ga ook geen overnachtingen reserveren of zo. Ik neem mijn tentje mee en een rugzak. Die rugzak vind ik trouwens één van de grootste uitdagingen. Want qua materiaal wil ik maximaal 12 kilo meenemen.”

Belangstelling?
Wie belangstelling heeft voor de Klankschalen-Massage kan gewoon contact opnemen met Ben om een afspraak te maken voor zodra hij weer terug is. “Ik ben gewoon bereikbaar via de mail en telefonisch, al zal een antwoord wat langer op zich laten wachten.” Het eerstvolgende Klankschalen-ligconcert vindt plaats op 29 juni. Ga voor alle informatie naar klankschalen-ermelo.nl 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen