IJsbaan op ’t Weitje was deze editie eentje met een gouden randje

De ijsbaan op ’t Weitje de afgelopen weken was een editie met een gouden randje. Dat zei Jan Carel Schepenaar, voorzitter van Stichting IJs in Ermelo vanavond, zaterdag 6 januari, tijdens het smeltfeest.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Een overweldigend succes
De derde editie was met 15.000 bezoekers die het meeste plezier hadden op het ijs namelijk een overweldigend succes; maar liefst 3000 meer dan de vorige keer. “Voor de volgende editie”, juichte Jan Carel, “hebben we de tekeningen met een aantal aanpassingen, al klaar.” Want die staat er aan te komen. Maar, houdt Jan Carel een slag om de arm, de ijsbaan valt en staat natuurlijk met de medewerking van genoeg sponsoren en vrijwilligers.

Veel impact
Vanavond echter stond de afgelopen editie centraal die zeer succesvol verliep. Er hadden volgens Jan Carel geen calamiteiten plaatsgevonden en tijdens storm Henk stond de overdekte ijsbaan als een huis. Wie in Ermelo en omstreken genoot niet van het winterse avontuur op ’t Weitje?! Jan Carel: “Als bestuur zeggen wij het elke keer tegen onze sponsoren; ‘Realiseer wat je sponsort’. Wat betreft het sociaal maatschappelijk karakter heeft de ijsbaan op ’t Weitje namelijk heel veel impact. Dat mag best wel eens gezegd worden.”

Bedankt!
Vrijwilligers en sponsoren werden vanavond met het smeltfeest dan ook uitgebreid bedankt voor hun medewerking. Ook Daan en Roos, de veertienjarige scholieren die hun uren maatschappelijke stage doorbrachten op de ijsbaan, met de verhuur van schaatsen tot kassawerkzaamheden. “Een dergelijke maatschappelijke stage kunnen we alle leerlingen aanraden”, zeiden Daan en Roos. “Al begon het op een gegeven moment wat koud te worden, we vonden het wel heel erg leuk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen