Gijs van Norden neemt afscheid van Voedselbank Ermelo

Jaap Kwant bedankt Gijs van Norden (rechts) voor zijn jarenlange inzet.
Jaap Kwant bedankt Gijs van Norden (rechts) voor zijn jarenlange inzet.
Foto: eigen foto

Gijs van Norden (75) heeft onlangs met een gezellige receptie in De Hoeve bij de Oude Kerk afscheid genomen als coördinator van Voedselbank Ermelo. Jaap Kwant volgt hem op.

Voedselbank Ermelo is sinds 2009 een dependance van Voedselbank Harderwijk die in 2006 werd opgericht.

Zeer sociaal betrokken
Het is mooi geweest zo vond Gijs van Norden die 11 jaar lang actief is geweest voor Voedselbank Ermelo. Eerst als bestuurslid, om in 2017 Ab Haaima op te volgen als coördinator van Voedselbank Ermelo. Gijs van Norden toonde zich al die tijd een zeer sociaal betrokken vrijwilliger die de missie van de Voedselbank erg serieus nam. Dat is mensen in een financiële noodsituatie een steuntje in de rug bieden en verspilling van voedsel tegengaan.

Koninklijk onderscheiden
Gijs van Norden was niet alleen sociaal betrokken bij de Voedselbank. Voor zijn jarenlange inzet voor de samenleving op vrijwillige basis, werd hij ruim 16 jaar terug zelfs koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Ermeloer zette zich namelijk jarenlang in voor CDA Ermelo. Daarnaast was Gijs van Norden als man van de financiën, lange tijd kerkrentmeester van de Hervormde Gemeente in Ermelo. Ook was hij vanaf het begin betrokken bij het Diaconaal Platform Ermelo (DPE), dat formeel werd opgericht op 1 maart 2012.

Actief in de keuken
Bovendien was Gijs van Norden vrijwillig erg actief met de zorgvakanties voor oudere deelnemers met een zorgbehoefte in het toenmalige F.D. Roosevelthuis in Doorn. In 2016 is namelijk een nieuw complex in gebruik genomen en heet het zorgvakantiehotel ‘Rooseveltpaviljoen’. Van Norden deed dit vrijwilligerswerk samen met zijn vrouw Tineke. Hij maakte zich erg verdienstelijk in de keuken en zij in de zorg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen