Lezing Science Café Harderwijk: ‘Is vaccineren tegen kanker straks mogelijk?’

Foto:

Science Café Harderwijk dat zich richt op belangstellenden uit de hele regio ontvangt op dinsdag 21 november Prof.dr.John Haanen, bijzonder hoogleraar Translationele Immuuntherapie van Kanker.

  • Locatie: de MESS, Oranjelaan 11a, 3843AA Harderwijk.
  • Aanvang van de lezing: 20.00 uur.
  • Zaal open vanaf 19.15 uur.
  • De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
  • Met Jan Douwe Kroeske als moderator en muziek door De-light.

Toelichting
In het afgelopen decennium is de ontwikkeling van immuuntherapie een ware revolutie geworden binnen de behandeling van kanker. Bij patiënten met een uitgezaaid melanoom is door toepassing van immuuntherapie de 3-jaars overleving, toegenomen van 10-15% naar bijna 60%. Naast deze doorbraak bij patiënten met een uitgezaaid melanoom, zijn er ook bij anderen vormen van kanker indrukwekkende vooruitgangen geboekt in de overleving door immuuntherapie.

Dr.John Haanen, bijzonder hoogleraar aan de afdeling Klinische Oncologie van het Leids Universitair Medisch Centrum, was daarnaast hoofd van de divisie Medische Oncologische Disciplines van het Nederlands Kankerinstituut Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam, maar leidt nu het onderzoeksthema ‘immuuntherapie’. Zijn onderzoek richt zich op de werkingsmechanismen en ontwikkeling van nieuwe vormen van immuuntherapie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen