Zonnebloem Ermelo zoekt vrijwilligers voor bezoekwerk

Bezoekwerk is ook samen een eindje wandelen.
Bezoekwerk is ook samen een eindje wandelen.
Foto: eigen foto

De Zonnebloem is al 35 jaar actief in Ermelo op diverse vlakken. De hoofdtaak van deze vrijwilligersorganisatie is bezoekwerk; oftewel mensen met een beperking die zelfstandig wonen blij maken met een bezoekje. Het bestuur trekt echter aan de bel, want het vrijwilligerskorps is aardig aan het vergrijzen.

Dankbaar werk
Voorzitter Wil van Hartskamp en bestuurslid Jannie Veldhuis verduidelijken: “De Zonnebloem afdeling Ermelo heeft 50 vrijwilligers met een gemiddelde leeftijd van 71,5 jaar. Wij willen dus graag verjongen!” Mensen van de doelgroep een bezoekje brengen is dankbaar werk weten Wil en Jannie uit eigen ervaring. “De blije gezichten van de deelnemers, daar kunnen we zó van genieten.”

Vaker mag ook
Van iemand die belangstelling heeft voor bezoekwerk, wordt verwacht dat hij of zij op zijn minst 1 keer in de 3 weken een deelnemer gezelschap houdt, maar vaker mag ook. In onderling overleg bepalen vrijwilligers en deelnemers hoe zij het bezoekwerk willen invullen. Dat kan variëren van een huisbezoek voor een praatje onder het genot van een kopje koffie, een spelletje doen tot een eindje wandelen of fietsen. In de zomer is er bovendien het ‘Tientjes-project’ waarbij de Zonnebloem 10 euro cadeau geeft zodat de vrijwilliger en deelnemer daar iets leuks mee kunnen doen.

Aandacht
“Het gaat vooral om het geven van aandacht”, zegt Jannie die inschat welke vrijwilligers en deelnemers het beste bij elkaar passen. Ook is zij het aanspreekpunt voor vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers kunnen bij Jannie voor vragen terecht en zich opgeven: 06 2225 7927.

Gemoedelijke sfeer
Vrijwilligers voelen zich thuis bij de Zonnebloem afdeling Ermelo om de gemoedelijke en informele sfeer, geven Wil en Jannie aan. Wie wil mag als vrijwilliger ook aanhaken bij de activiteitenmiddag die 4 keer per jaar wordt georganiseerd in De Baanveger aan de IJsbaanweg. Activiteiten die variëren van bingo, een optreden van een zangkoor, High Tea tot een stampottenbuffet. Bovendien wordt 1 keer per jaar een vrijwilligersuitje georganiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen