Het Natuur- en MilieuPlatform Ermelo organiseert de Duurzame Huizenroute

Han Kattenwinkel van Stichting NMP Ermelo.
Han Kattenwinkel van Stichting NMP Ermelo.
Foto: archief NMP Ermelo

Al 10 jaar wordt de landelijke Duurzame Huizen Route georganiseerd. Steeds heeft het NMP (Natuur- en MilieuPlatform Ermelo) deze voor Ermelo ondersteund door bewoners van interessante woningen te vragen mee te doen en door publiciteit te organiseren. Dit jaar is de Duurzame Huizenroute op de zaterdagen 28 oktober en 4 november 2023.

Dit bericht het NMP.

Het doel
Het doel van de Duurzame Huizenroute is om mensen kennis te laten maken met de nieuwe ontwikkelingen van goed isoleren en verwarmen, doordat zij verduurzaamde woningen kunnen bezoeken. Er zijn dan ook verschillende systemen van isoleren en verwarmen te zien, van InfraRood Warmtepanelen, verschillende (Hybride) warmtepompen tot een warmtebatterij. Alle woningen zijn van het gas af, behalve uiteraard de woning met de Hybride warmtepomp.

De deelnemende woningen zijn:

1, Steynlaan, bj 1969, vloerisolatie met folie, naisolatie spouw, dakisolatie, ramen HR++, InfraRood warmtepanelen voor verwarming, doorstroomgeiser voor warm water.

2, Meerkoetstraat bj 1973, vloerisolatie met folie, naisolatie spouw, dakisolatie, ramen HR++, LW warmtepomp op zolder, buitendeel op dakkapel.

3, Bilderdijklaan bj 2023, vloerisolatie, spouwisolatie, dakisolatie en 3 laags glas, ventilatie met WTW, bodem warmtepomp, domotica.

4, Bilderdijklaan bj 1962, isolatie van vloer, spouw, dak en HR++ glas, voor verwarmen en warm water Lucht-Water warmtepomp. Het afgiftesysteem is hetelucht verwarming.

5, Eendenparkweg bj 2015, Styrostone muren, vloerverwarming, bodem warmtepompen.

6, Witwatersrand bj 1970, hybride warmtepomp, 12 zonnepanelen.

7, Buurtstraat, Garderen bj 2010, volledige isolatie, deels 3 laags glas, ventilatie met WTW, vloerverwarming met vloer als warmtebatterij, bodem warmtepomp.

Belangstelling?
Wilt u één of meerdere van deze woningen bezoeken, meldt u zich dan aan op www.duurzamehuizenroute.nl Door op de button ‘bezoek een huis’ te klikken komt u in de lijst met heel veel duurzame woningen. Kies voor de woningen in Ermelo en meldt u daar per huis aan op een tijdstip. Dan krijgt u in 2e instantie het volledige adres. U kunt ook alvast de genomen maatregelen en de ervaringen van de bewoners lezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen