Krachten bundelen bij hulp aan 80 gezinnen en 198 kinderen uit Ermelo

Monique Boonzaijer en Gré Conradi.
Monique Boonzaijer en Gré Conradi.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Tachtig gezinnen en 198 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar uit die gezinnen. Die zijn in december vorig jaar met de zogenoemde Decemberactie geholpen omdat ze het financieel niet zo gemakkelijk hebben. De hulp betreft iets extra’s in de vorm van een activiteit, een cadeautje tot een gevulde boodschappentas, net als dat een extraatje overal gebruikelijk is in de decembermaand. Deze hulp wordt anders van opzet vertellen Monique Boonzaijer van Welzijn Ermelo en Gré Conradi, coördinator namens Ermelo bij Stichting Leergeld Randmeren.

Niet in beton gegoten
De getallen 80 en 198 zijn natuurlijk niet in beton gegoten, het is maar net via welk netwerkcontact een gezin wordt aangemeld en voor de hulp in aanmerking komt. Wat wel vaststaat geven Monique en Gré aan is dat met meerdere netwerkpartners de handen ineen worden geslagen om de Decemberactie voor de doelgroep tot een succes te maken. Want weten Monique en Gré; samen kan je meer en bereik je meer.

Hulp
De Decemberactie van 2022 werd gezamenlijk opgepakt door Welzijn Ermelo, Stichting Leergeld en Driestroomhuis Damaris. Voor de Decemberactie 2023 heeft ook het Diaconaal Platform Ermelo zich als kartrekker aangesloten. Deze vier partijen vormen in die zin de kartrekkers, waarbij zij hulp krijgen van De Zaak van Ermelo, Interactie en Cultuurkust. Zeker weten menen Gré en Monique, dat ze met zijn allen een geweldig mooie Decemberactie voor de gezinnen kunnen organiseren die het financieel niet zo makkelijk hebben.

Help ook mee!
Helaas kunnen de dames om privacyredenen niets over de aard of inhoud van de Decemberactie vertellen. “De gezinnen die er voor in aanmerking komen worden persoonlijk door ons uitgenodigd. Wel willen we graag een beroep doen op mensen die zich geroepen voelen om te helpen. Dat is mogelijk met een financiële bijdrage. Dat is wel zo praktisch, wij besteden het namelijk aan iets dat echt nodig is. Mensen kunnen er ook echt op rekenen dat elke euro naar de doelgroep gaat!”

Geld doneren kan via het bankrekeningnummer: NL92RABO0301024707, graag onder vermelding van ‘Gift Decemberactie 2023’.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen