Deel 32: Een toegift van Renate Goossensen: ‘Het leven is nu’

Renate Goossensen: 'Het leven is nu'.
Renate Goossensen: 'Het leven is nu'.
Foto: eigen foto

Renate Goossensen is druk in de weer met haar terugkeer naar Nederland. Haar laatste blog uit Frankrijk deelde ze in deel 31. vandaag in deel 32 een toegift van Renate met als titel ‘Het leven is nu’.

Achtbaan
De dagen vliegen aan me voorbij alsof ik in een achtbaan zit! En ik houd ABSOLUUT niet van achtbanen!  Mijn lieve man heeft me al ontelbare keren over proberen te halen om mee te gaan naar Walibi Flevo ‘want dat heeft de mooiste achtbanen van Europa’ vindt hij! Echt niet dat ik daar de laatste vijf jaar ook maar 1 keer op ingegaan ben. Mij niet gezien in zo’n zenuwslopend en levensbedreigend pretpark.

Verdwaald
En nu!? Mijn leven voelt alsof ik verdwaald ben in Walibi en er nooit meer uitkom! Never a dull moment!? Zo ben ik dagelijks in de vroege ochtend aan de wandel met mijn trouwe viervoeters en ’s avonds zit ik op de bank met een kop thee in de hand het liefst naar een sentimenteel Nederlands reality-tv programma te kijken. Terugdenkend aan de zomerse temperaturen, gaan we alweer richting het najaar. Liggen de pepernoten alweer in de Nederlandse schappen en horen we over een maand de kerstliedjes op de radio. De tuincentra zijn alweer volop in kerststemming zag ik op de Nederlandse televisie!

Heimwee
Zo leefde ik jarenlang als gedreven dansdocente in mijn geboortedorp Ermelo en zo emigreerde ik 2,5 jaar geleden redelijk onverwacht naar het zuiden van Frankrijk. Zo schreef ik maandelijkse blogs en besloot ik hier ook mijn 1e boek te schrijven. Zo stapte ik met mijn liefdevolle vriend na vier jaar in het Franse bateau de mariage. Alvorens in Nederland een moeilijke scheiding achter de rug te hebben gehad. Zo kreeg ik in 2022 te horen dat ik geen moeder kan worden. En zo sta ik naast twee prachtige bonusdochters waar ik ontzettend van hou! En zo beland ik dit jaar weer in mijn geboortedorp omdat ik heimwee heb naar Nederland en mijn moedertaal.

Waarom?
Het leven is nu, maar waarom gaat alles zo snel aan me voorbij? Reflecterend op mijn leven ben ik me er steeds meer bewust van aan het worden wat ik nodig heb om te kunnen functioneren in dit overvolle en vaak harde leven. Op tijd naar bed maakt mij een mooier mens voor de dag die gaat komen. Door de ochtendwandeling die ik maak voel ik me blij en één met mijn lichaam. Gezonde voeding voedt mijn lichaam en geeft mij ook een positief brein. Door bewust zonder alcohol te leven, kom ik meer in connectie met mezelf en met de ander. Door vanuit liefde te spreken naar mijn partner en kinderen, ook al ontplof ik soms doordat ik het idee heb dat ik alles alleen aan het doen ben, spreek ik vanuit mijn hart en maak ik me niet meer zo druk om die handdoek op de vloer of dat de vaatwasser niet vanzelf ingeruimd wordt. En door aandacht te geven aan mijn honden, door te aaien en te knuffelen geef ik ze het stofje endorfine. Hoe gaaf dat ik het ook terug krijg van ze. Happy together! Ik ben dankbaar dat ik vier honden heb😉

Dingetje
Doordat ik dit mezelf gun, dat ik hier ruimte voor maak in mijn dagplanning naast de dingen die ik ‘moet’ doen kom ik in een heerlijke flow waardoor ik ga stralen en in mijn vrouwelijke energie kom te staan. Door dit te ervaren in het binnenste van mijn lijf voel ik ook steeds beter aan wat ik wel en wat ik niet fijn vind. Wat en wie mij de juiste energie geeft en wat of wie een energievreter is. Hoe hier mee om te gaan is ook zo’n dingetje. Ik had er laatst nog met iemand over dat we in zo’n verharde wereld leven waarin het ons maar knap lastig wordt gemaakt om je grens aan te geven. Een leven waarin we zo rap van tong zijn met oordelen en veroordeeld worden. Voor ons als volwassenen is het al moeilijk laat staan voor jongeren die zich aan het ontwikkelen zijn in alle facetten van het leven. Des te meer ben ik zo blij met mijn ontdekkingsreis in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik merk dat ik er heel gelukkig van wordt.

Dat is oké!
Door hier over te schrijven ben ik me ervan bewust dat ik bepaalde mensen afstoot, om welke reden dan ook. En dat is helemaal prima. Ik trek ook mensen aan die er klaar voor zijn, zichzelf de spiegel voorhouden en nadenken over het leven nu. Ben ik in verbinding met mezelf? Ben ik de vrouw die ik wil zijn en die zich uit liefde verbindt met de ander en niet vanuit routine, omdat we nou eenmaal vaak zo handelen. En misschien niet afscheid durven te nemen van mensen? Maar waarom doen we dit niet? Ik geloof sterk dat mensen op je pad komen voor verschillende redenen. Mensen zullen ook van je pad afstappen omdat het gewoon niet meer past, uit verbinding, andere behoeftes en dat is oké!

Half vol
Het leven nu, met beide voeten op de grond en toch denkend aan de toekomst. Neus vooruit een doel voor ogen en daarnaartoe gaan. Ja dat is mijn leven nu! Ik begin gewoon en dat doe ik door erover te schrijven naar jullie. Ik geloof in mezelf en alle beperkende overtuigingen gooi ik over boord, althans dat probeer ik, ze geven me niks terug. Het glas is half vol! ‘That’s the spirit woman!’ Het is toch ook zo irritant dat je door beperkte overtuigingen nergens komt. Ik bleef maar zitten in mijn ‘oh zo veilige’ comfortzone. Dat is niet de plek waar mijn groeit plaats vindt!

Maar mooi gedaan
Een belangrijke stap die ik heb gezet was de emigratie naar Frankrijk. Tjonge jonge wat een ervaring! En wat een geroddel over de stap die wij hebben genomen. Ik zou er een blog aan kunnen wagen, maar zoals ik net vertelde mijn glas is half vol en levert het mij helemaal niks op om over deze negatieve shit te gaan schrijven. Ik denk maar zo, ik heb het maar mooi gedaan. Ik heb er zoveel waardevolle inzichten voor teruggekregen die ik nu aan het manifesteren ben.

Gelukkig
Ik zit hier lekker in mijn flow, in chill modus aan jullie vrouwen te schrijven vanuit liefdevolle verbinding. Ja hier word ik gelukkig van. En niet alleen ik, ook mijn trouwe viervoeters liggen om mijn voeten heen te relaxen, ook de dieren voelen mijn vernieuwde energie.

Spannend
Maar het is ook heel spannend om als ondernemer nieuwe dingen op te zetten. Daarom ben ik ook als een kind zo blij dat ik mijn enthousiasme in wandelen met vele vrouwen heb kunnen delen en dat de ‘Walk of Life’ binnenkort gaat starten. Ik ben dankbaar dat ik voor vele vrouwen nu al een stok achter de deur kan zijn om van die bank af te komen. Hoe ik dit doe? Een paar keer in de week zijn we in verbinding met elkaar via die oh zo handige mobiel😉Tips en tricks, voordat je het weet loop je alweer op de terugweg naar huis en heb je die stappen maar mooi gezet! En nu je dit leest voel jij misschien ook wel de behoefte om hierbij aan te sluiten. Leuk! Dan geef ik je nu alvast de eerste tip: Pak die wandelschoenen en zet ze op een prominente plek zodat iedereen ze kan zien.

Top!
Gedaan? Top! Neem contact met me op door een simpel mailtje te sturen met je naam en mobiele nummer. Je ontvangt een persoonlijk bericht op de maandag, woensdag en vrijdag! Ik deel graag mijn bevindingen en doe dit uit liefde! Ook al woon je niet in Ermelo of omstreken ook dan kunnen we in contact komen. Het enige wat jij hoeft te doen is je schoenen aan trekken om je stappen te maken en te kiezen voor jouw tijd in het hier en nu. Vandaag is de dag om te gaan bewegen en te werken voor jouw mooie bestaan.

Op onderzoek uit
Een ding weet ik heel zeker! Geluk, positiviteit, wensen, dromen, verlangens, het ligt in ons eigen bestaan! Ga vooral op onderzoek uit wat voor jou werkt en goed voelt, want je verdient het! It’s your Woman’s Life… en daarover meer in mijn volgende blog!

Lieve groet Renate
[email protected]

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen