Opening inclusieve herinneringstuin op woonzorgpark ’s Heeren Loo

regiodirecteur Ellen Quanten, bewoners Birgit en John en wethouder Hamstra.
regiodirecteur Ellen Quanten, bewoners Birgit en John en wethouder Hamstra.
Foto: eigen foto

Een dierbare missen is niet makkelijk. Zeker niet voor iemand met een verstandelijke beperking, die moeite heeft om gevoelens een plek te geven. Om die reden is op het woonzorgpark van ’s Heeren Loo in Ermelo – met input van cliënten en verwanten – een inclusieve herinneringstuin aangelegd. Op 30 augustus werd de tuin voor mensen met en zonder beperking op feestelijke wijze geopend. 

Dit bericht ’s Heeren Loo in Ermelo.

Dankzij een nalatenschap
De Herinneringstuin is voor iedereen toegankelijk en mogelijk gemaakt dankzij een nalatenschap van Leopold, een medebewoner van Birgit en John. De vertegenwoordiging van de wethouder bekrachtigde de waarde die de gemeente hecht aan het welzijn van ál haar inwoners en sociale verbondenheid. Herinneringen ophalen en delen schept tenslotte een warme band.

Mooi verwoord
Tijdens de opening werd deze gedachte mooi verwoord door Emier, bewoner en parkdichter: “We zijn hier vandaag vol liefde en waardering voor degene die we missen en om naar oude herinneringen te gissen.” En ook door de geestelijk verzorgers van ’s Heeren Loo die een toelichting gaven op de verschillende tuinelementen. Zo staan in de groene, bloemrijke tuin een waterelement en mozaïeken bankje waar je samen tot rust kunt komen en elkaar tot steun kunt zijn. Ook is er een plek om keramieken vlinders op te hangen, zuilen voor persoonlijke spulletjes en een luister-telefoon die vragen stelt als ‘wie mis jij het meest?’. Iedereen is van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen