Ermelo viert Open Monumentendag op de tweede zaterdag van september

De Hut van Cartouche.
De Hut van Cartouche.
Foto: via VVV Ermelo

Traditiegetrouw vindt op de tweede zaterdag van september weer de Open Monumentendag plaats. Ook Ermelo viert dat veel mooie monumenten bewaard zijn gebleven. Het thema dit jaar is Levend erfgoed ‘Als monumenten konden praten’.

Dit bericht VVV Ermelo.

Opening in De Fabriek
De opening op zaterdag 9 september vindt om 10.00 uur plaats bij De Fabriek, het nieuwe verenigingsgebouw van de Oudheidkundige Vereniging Ermelo aan de Hamburgerweg. U kunt hier de hele dag tot 16.00 uur een kijkje nemen en het resultaat bewonderen. U heeft ook de mogelijkheid om het recent verschenen boek over het verenigingsgebouw, De oude Pannenfabriek, aan te schaffen. In de Fabriek is om 13.00 uur een presentatie van Gert Schuurman.

Hut van Cartouche
Sinds kort is de Hut van Cartouche (karakteristiek verblijf van een markante jager) met zijn originele inrichting en een zwevend tafeltje, een minimuseum voor overnachtingen waarin men zich als Cartouche kan wanen . De Hut van Cartouche is tijdens Open Monumentendag geopend voor publiek. Op deze dag staan er 4 rondleidingen gepland, hiervoor moet u zich opgeven bij VVV Ermelo. De rondleidingen beginnen om 11.00, 12.00, 13.30 en 14.30 uur. Vol=Vol

Nationaal Blinden Museum
Het Nationaal Blinden Museum is van 10.30 tot 16.30 uur te bezoeken. Normaal is dit museum alleen op afspraak te bezoeken.

De Hof van Minemeu
Gert Staal heeft in De Hof van Minemeu van 10.00 tot 17.00 uur ook de deuren geopend.

Oude Kerk
De Oude Kerk is van 10.45 tot 15.30 uur geopend en zijn er gidsen aanwezig om u alles te vertellen.

Landgoed Oud Groevenbeek
Landgoed Oud Groevenbeek is te bezoeken van 11.00 tot 15.00 uur. De prachtige villa gebouwd in Jugendstil architectuur is geopend. Bezoekt u de elegante salons, de imposante herenkamer met zijn fraaie plafond en niet te vergeten de statige trap. De watertoren is alleen te bezichtigen tijdens een rondleiding. Vanaf het theehuis vertrekken regelmatig rondleidingen over het landgoed.

Museum Parkzicht
Museum Parkzicht op landgoed Veldwijk is geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen