Archeoloog geeft kindercollege in Museum Het Pakhuis in Ermelo

Regioarcheoloog Maarten Wispelweij.
Regioarcheoloog Maarten Wispelweij.
Foto: via VVV Ermelo

Een bijzondere schat in de grond vinden, wie wil dat nu niet? Archeologen doen dat geregeld. Regioarcheoloog Maarten Wispelweij komt op donderdag 4 mei voor een kindercollege naar Museum Het Pakhuis om te vertellen over bijzondere bodemvondsten.

Dit bericht VVV Ermelo.

Op onderzoek uit
Wispelweij neemt allerlei spullen mee die in de Ermelose bodem zijn gevonden en vertelt hier bijzondere verhalen over. Kinderen gaan ook zelf op onderzoek uit om te ontdekken hoe oud iets is of waar het vandaan komt. Schatgravers, bodemspitters en geschiedenisliefhebbers kunnen zich melden bij dit kindercollege. Heb jij altijd al willen weten hoe het is om als archeoloog te werken? Het college begint om 14.00 uur.

Kidsquiz
In de tentoonstelling Pracht en Praal is kasteel Staverden het onderwerp. De bewoners van het kasteel hadden hun eigen familiewapen. Het wapen vind je terug op tafelzilver, in glas in lood ramen en op koetsdeurtjes. Op vrijdag 5 mei maken kinderen hun eigen familiewapen en een lakzegel. Op zaterdag 6 mei is er in Museum het Pakhuis een Kidsquiz. Test via verrassende vragen je kennis over de middeleeuwen. Hoe goed ken jij het leven uit die tijd? Wat weet jij over ridders en burchten? Volg de museumroute en ontdek het kasteelleven van Staverden. www.hetpakhuisermelo.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen