Reminder: vanavond Miss Koe verkiezing bij Loonbedrijf Timmer

Lisa, Eef, Matthias en Abel.
Lisa, Eef, Matthias en Abel.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Vanavond, vrijdag 21 april vanaf 19.45 uur, vindt de ‘Miss Koe verkiezing’ plaats bij Loonbedrijf Timmer aan de Nijkerkerweg 95 in Ermelo, ofwel de voorjaarskeuring. Trotse veehouders showen voor de 23e keer hun kalfjes, pinken, vaarzen en koeien. Organisator Veeteeltstudieclub Ermelo-Putten hoopt weer op veel publiek en gezelligheid, de toegang is gratis.

Lisa en Matthias van Zijtveld
Lisa van Zijtveld (27) en haar man Matthias (28) zijn vanavond ook van de partij. Lisa begeleidt haar dochter Eef van 3 jaar en 3 maanden oud, die het kalfje Wietske gaat showen. Matthias doet met koe Hilda van twee jaar mee aan de voorjaarskeuring. Lisa en Matthias hebben ook nog een zoon, die heet Abel en is een half jaar oud. In mei verhuist het jonge gezin naar de boerderij van de ouders van Lisa, Gerard (54) en Evelien van Winkoop (53), aan de Waterweg in Putten. Lisa en Matthias vormen namelijk een maatschap met hen, met de bedoeling de veehouderij in de toekomst over te nemen. Net als Lisa komt ook Matthias van de boerderij. Dit is boerderij ‘In de Glind’, een melkveebedrijf met honderd koeien in Barneveld.

‘Krasse tantes’
Het doel van de voorjaarskeuring is om te laten zien hoe goed de veehouders voor hun vee zorgen. Daarnaast is de voorjaarskeuring altijd een gezellig treffen met een hapje en een drankje rondom het ‘strijdtoneel’ waar het vee het tegen elkaar opneemt op de ‘catwalk’. Net als elke editie showen veehouders ook hun ‘krasse tantes’ die al meer dan 50.000 liter melk hebben gegeven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen