Publiek geniet van alle mooie dames bij de Miss Koe verkiezing

Voor de 23e keer viel er vanavond, vrijdag 21 april, volop te genieten van de mooie dames bij de Miss Koe verkiezing die plaatsvond bij Loonbedrijf Timmer aan de Nijkerkerweg 95 in Ermelo. Ofwel de voorjaarskeuring waarbij trotse veehouders hun kalfjes, pinken, vaarzen en koeien showen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Onder de poep
Voor aanvang zorgden de veehouders er natuurlijk voor dat hun dames er op hun mooist bijliepen. Dat viel niet altijd mee zo constateerde een boer. Zijn dame had toch echt weer een poetsbeurt nodig. “Hmmm”, zei hij, “net was ze nog schoon, en na een halve kilometer rijden zit ze weer onder de poep.”

Afscheid van een tijdperk
Afscheid van een tijdperk bezorgde Annelies Staal uit Ermelo enigszins gevoelens van melancholie. “Het is vanavond namelijk voor het eerst dat één van onze kinderen niet meedoet. Zeventien jaar terug deed onze oudste, Isabel die nu 21 is, voor het eerst mee met een kalfje. Toen volgde in de jaren erna de rest ook: Julie die nu 18 is en Tessa. Tessa is 13 jaar, ze had nog wel voor de laatste keer mee mogen doen met een kalfje. Maar ja, er doen ook kleintjes van 3 jaar mee.”

In hetzelfde schuitje
Gelukkig vond Annelies troost bij haar vriendin Evelien Kieft uit Putten. “We zitten in hetzelfde schuitje”, lachte Evelien. “Het voelt zo raar dat het tijdperk is aangebroken dat je kinderen niet meer meedoen met de voorjaarskeuring.”

Prijsbeker en een knuffel
Het showen van de kalfjes door de jonge kinderen stond traditioneel weer garant voor veel vertedering bij het publiek. Zij werden allemaal met een prijsbeker en een knuffel gewaardeerd voor hun inzet en training.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen