Folkgroep Re-fill treedt op in ontmoetingscentrum De Vleugel in Ermelo

Re-Fill speelt Americana en Keltische muziek direct vanuit het hart.
Re-Fill speelt Americana en Keltische muziek direct vanuit het hart.
Foto: eigen foto

Op zaterdag 22 april zal de folkgroep Re-Fill uit Ermelo gaan optreden in het nieuwe ontmoetingscentrum De Vleugel aan de Oude Nijkerkerweg 4 in Ermelo.

Vanaf 20.00 uur zullen ze akoestische muziek brengen. Entree voor deze muziekavond is 10 euro inclusief pauzedrankje. Wil je een plaats reserveren stuur dan een email naar [email protected]

Direct vanuit het hart
Re-Fill speelt Americana en Keltische muziek direct vanuit het hart. Los gespeeld alsof je er toevallig bij zit. Ambachtelijk, zonder toeters en bellen. Juist die setting leent zich uitstekend voor een locatie als De Vleugel. Intiem, je bent er deel van. En daar gaat muziek juist over. Het zijn verhalende songs van o.a. Neil Young, Bob Dylan, Luka Bloom, Christy Moore, Dubliners, Paddy Reilly, Bruce Springsteen en heel veel andere helden uit de Folk.

Over Re-Fill
Re-Fill is ontstaan doordat Jos Jongeling folksessies organiseerde en ook tijdens straatoptredens zo nu en dan versterking kreeg van collega muzikanten. Dit beviel zo goed dat Jos besloot een soort format te gaan hanteren waarbij telkens een groep muzikanten werd samengesteld afhankelijk van de behoefte van dat moment. Re-Fill kan dus Jos alleen zijn of als duo of als trio en ga zo maar door.

Jos: “In principe speelt Re-Fill akoestisch. Maar zo af en toe ontkom je niet aan lichte versterking. Doodgewoon omdat anders niemand iets van je muziek zal horen. Voor mij is het belangrijk dat de muziek en wat ik daarmee wil overbrengen de boventoon voert. Zo dicht mogelijk bij het publiek, omdat je dan elkaar het beste kunt verstaan. Om dat samen met muziekvrienden te doen, is het mooiste wat er is.”

Bezetting Re-Fill bij het optreden van zaterdag 22 april:

  • Elvira Verburgt – zang, percussie
  • Ian Baker – mandoline
  • René Schalk – zang, gitaar, bluesharp
  • Jos Jongeling – zang, gitaar, bluesharp

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen