Kleinkoor Caprice treedt in het spoor van De Hanze

Kleinkoor Caprice.
Kleinkoor Caprice.
Foto: Marco Kok, Studio KokKo

Kleinkoor Caprice brengt op 22 april 2023 een programma met prachtige koorwerken uit de Hanzesteden. Dit programma zal ook worden uitgevoerd tijdens een concertreis naar Thüringen begin mei 2023.

Dit bericht de PR van Kleinkoor Caprice.

Over ‘Hanze’
De Hanze was een handelsverbond uit de late Middeleeuwen (ca. 1350-1550). ‘Hanze’ betekent groep, gezelschap, gemeenschap of (bewapende) schare. Dit begrip werd aanvankelijk gebruikt door samenwerkende handelslieden – die elkaar beschermden tegen rovers – en later toegepast op allerlei steden, met name in Noord-Europa, die gingen samenwerken op economisch gebied. Samenwerkende koopmannen en steden gaven elkaar handelsprivileges, zoals vrijstelling van tol, en stimuleerden op die manier de onderlinge handel en winst.

Concert
In het kader van het Hanzejaar 2023 brengt Kleinkoor Caprice tijdens het concert In het spoor van De Hanze werken van componisten die in verschillende stijlperioden woonden of werkten in Hanzesteden. Zo zijn de Barok, de Klassieken, de Romantiek en de 20ste eeuw vertegenwoordigd. En met een nieuwe compositie van Jan Mannee, koorlid en huiscomponist, is ook de huidige tijd present.

Over Kleinkoor Caprice
Kleinkoor Caprice is een amateur kamerkoor dat streeft naar een hoog zangniveau. Het koor geniet goede bekendheid op de Noordwest-Veluwe en ver daarbuiten. De 30 leden zijn stuk voor stuk enthousiaste muziekliefhebbers, voor wie zingen een vorm van topsport is. Het repertoire is breed: van a capella koormuziek tot grote oratoriumwerken en van renaissancemuziek tot hedendaagse composities. Een jaarlijkse traditie is de decemberuitvoering van het Festival of Carols and Lessons in de Grote Kerk in Harderwijk. Al bijna 40 jaar is deze kerstuitvoering een begrip in de wijde omgeving. Kleinkoor Caprice heeft momenteel vacatures voor een tenor en twee lage bassen.

Uniek arrangement
Voor dit concert biedt Kleinkoor Caprice in samenwerking met Het Gilde van Harderwijker Stadsgidsen en Hotel Restaurant Baars een bijzonder arrangement aan. Het speciaal voor dit concert samengestelde Hanze-arrangement is inclusief een stadswandeling door Hanzestad Harderwijk, een driegangendiner bij Hotel Restaurant Baars, een gereserveerde plaats tijdens het concert, een programmaboekje en een meet & greet met de koorleden na afloop van het concert in Hotel Baars. Dit alles voor slechts €62,50 per persoon.

In het spoor van De Hanze vindt plaats op zaterdag 22 april 2023 vanaf 20.00 uur in de Grote Kerk in Harderwijk. Kaarten à €12,50 zijn verkrijgbaar via www.kleinkoorcaprice.nl/hanze of bij de entree van de kerk. Voor leden van de Stichting Vrienden van Caprice en voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar geldt een aangepast tarief van €10. Meer informatie is te vinden op www.kleinkoorcaprice.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen