Veluwse Toppers uit Ermelo, Putten en Harderwijk fietsen en lopen de Alpe d’HuZes

Team Veluwse Toppers.
Team Veluwse Toppers.
Foto: eigen foto

Het team Veluwse Toppers doet mee aan de Alpe d’HuZes die dit jaar op donderdag 1 juni plaatsvindt. Het gaat om een groep mannen en vrouwen tussen de 24 en 62 jaar uit Ermelo, Putten en Harderwijk. Ze zijn erg gemotiveerd: “Iedereen kent immers wel iemand van dichtbij die met deze rotziekte te maken heeft gehad of er helaas aan is overleden. Daarom kostte het ook geen moeite een team samen te stellen”

Over Alpe d’HuZes
De Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

De teamleden
Negen teamleden van de Veluwse Toppers gaan de Alpe d’HuZes fietsen. Dit zijn: Wilmy van de Beek, Herman Kruse, Gerco Foppen, Jan Bakker, Merijn van de Beek, Joerik Smidt, Marcel IJzerman, Noah van Straalen en Coen Knieriem. Twee teamleden gaan de Alpe d’HuZes lopen. Dit zijn Yurley Virquez en Jiska Wijnen. Bovendien wordt het team gecoacht door Kris Wijnen en Jessica Bakker.

Kippenvel
De route weten Wilmy, Yurley en Merijn, voert 14 kilometer omhoog en telt 21 bochten. Merijn is van plan de Alpe d’Huez 2 keer op en neer te fietsen, Herman is dit ook van plan en Marcel denkt dat het hem wel 3 of 4 keer lukt. Wilmy fietste de Alpe d’HuZes al twee keer eerder. “Als ik er aan denk krijg ik alweer kippenvel, zo’n groot feest is het. Bij elke bocht staat een band en er is veel publiek aan de kant om deelnemers aan te moedigen.”

Zoveel mogelijk geld ophalen
Wie deel wil nemen aan de Alpe d’HuZes moet minstens 2500 euro per persoon aan sponsorgeld opbrengen voor het goede doel. Wilmy, Yurley en Merijn: “Ons team bestaat uit veel mkb-ers. Vanwege ons netwerk maken wij wat makkelijker contact met sponsoren.” Zelf maken zij ook gebruik van hun bedrijf om zoveel mogelijk geld op te halen.

Benefietavond en knipdag
Zo organiseert Merijn als eigenaar van Café Ome Co aan de Vijhestraat 9-1 in Harderwijk, een benefietavond op maandag 1 mei vanaf 20.00 uur. Het belooft een feestelijke avond te worden met een loterij, een veiling én een optreden van volkszanger Mitchel Tombal. Bovendien broedt Yurley met haar kapsalon Orgullo aan Postlaantje 1J in Ermelo, op een actie. “Ik denk dat het een Alpe d’HuZes knipdag gaat worden, waarvan de opbrengst voor het goede doel is.”

Trainen
Deelnemen aan de Alpe d’HuZes doet het team niet ‘zo maar even tussen de bedrijven door’. Integendeel, ze bereidden zich goed voor. Zo mogen de teamleden gedurende de voorbereiding gratis gebruik maken van de spinning faciliteiten van Sportschool Iedema in Harderwijk. Daarnaast wordt er getraind bij de Posbank vanwege de toppen en dalen van de beroemde heideheuvels.

Gezelligheid
Naast zich inzetten voor het goede doel gaat het de teamleden van Veluwse Toppers ook om de gezelligheid. Zo wordt in de buurt van de befaamde berg in de Franse Alpen een huis gehuurd waar de teamleden met zijn allen verblijven.

Veluwse Toppers sponsoren?
Wil jij ook team Veluwse Toppers sponsoren? Klik dan HIER, of ga dan naar de website opgevenisgeenoptie.nl en zoek naar team Veluwse Toppers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen