Nieuw koor ‘Kroonjuweeltjes’ maakt debuut in woonzorgcentrum Kroondomein Ermelo

Woonzorgcentrum Kroondomein aan de Sparrenlaan in Ermelo heeft een nieuw koor: ‘De Kroonjuweeltjes’. Vanmiddag, dinsdag 14 maart, maakte het koor haar debuut in de Buurtkamer van Kroondomein. Het was volle bak, want veel bewoners wilden het eerste optreden meemaken.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Glaasje advocaat
Temeer omdat ze uit volle borst mee mochten zingen met de leden van het kersverse koor. En wie wil nu niet mee galmen met liedjes uit de oude doos als ‘De postkoets’, ‘Faria Faria’, ‘Twee reebruine ogen’ tot ‘Daar bij die molen’. Zo werd het een heel gezellige middag vol samenzang waarbij in de pauze zelfs een glaasje advocaat met slagroom werd geserveerd.

Beetje nerveus
Het koor ‘De Kroonjuweeltjes’ bestaat uit 12 vrouwen en 1 man die in Kroondomein wonen. Een aantal leden kon door omstandigheden jammer genoeg niet bij het debuut aanwezig zijn. Maar de 7 vrouwen en 1 man die wel van de partij waren hadden er reuze zin in. Al moest het hen van hun hart dat ze best wel een beetje nerveus werden bij het zien van zoveel publiek.

‘Stoerdoenerij’
Vandaar dat een paar vrouwelijke koorleden met ‘stoerdoenerij’ de zenuwen maskeerden. ‘Dat gebeurde met uitspraken als: ‘Het moest’, ‘Het wordt van ons verwacht’ tot ‘We zijn gedwongen omdat we hier verpleegd worden’. Om vervolgens in koor uit te roepen: ‘Nee hoor, we vinden het heel leuk’.

Spontaan
Het koor is eigenlijk spontaan ontstaan. Ton de Kruijf die vrijwilliger is bij Kroondomein en tevens dirigent van Shantykoor Ermeluiden, komt elke donderdagochtend er zijn rondje doen. En natuurlijk wordt er dan op zijn initiatief gezongen. “Totdat ik een keer met het idee kwam om een koortje te vormen. Nou, daar moesten ze erg om lachen, helemaal toen ik zei dat we ook een uitvoering zouden kunnen geven en het hele huis uitnodigen.”

Zangpower
Toch is het ervan gekomen zo is vanmiddag bewezen. Het optreden werd bovendien van de nodige zangpower voorzien door enkele leden van Ermeluiden, Ton praatte de liedjes op zijn zo eigen bijzondere manier aan elkaar en Janneke Bruintjes, welzijnsmedewerker van Zorggroep Noordwest Veluwe, bewees haar talent als beeld- en geluidregisseur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen