Vernieuwd bestuur gaat voor gevarieerd Fête de la Musique 2023 in Ermelo

Bestuursleden Hans de Jonge, Dick van Leeuwen en Carola Top.
Bestuursleden Hans de Jonge, Dick van Leeuwen en Carola Top.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Dick van Leeuwen glundert zoals we zo van hem gewend zijn. Het is namelijk gelukt het bestuur van stichting Fête de la Musique (FDLM) weer op volle sterkte te krijgen. Als voorzitter van het bestuur zou Dick, hoe fanatiek en betrokken hij ook is bij het jaarlijks terugkerende muziekfeest in Ermelo, er in zijn eentje immers niet in slagen de 14e editie van het FDLM op poten te zetten.

Inzet belangrijk
Gelukkig zijn Hans de Jonge, Hans van der Roest en Carola Top bereid gevonden het bestuur te versterken als respectievelijk secretaris, penningmeester en algemeen bestuurslid. Dick: “Net als meer verenigingen, organisaties en stichtingen is het ook voor het FDLM lastig om vrijwillige bestuursleden te vinden. Daarom ben ik zo blij met de komst van Hans, Hans en Carola. Hun inzet is immers heel belangrijk voor de continuïteit van het muziekfeest. Gelukkig hebben we een heleboel vrijwilligers die meehelpen op de dag zelf. Dat werkt als een geweldige stimulans voor ons als bestuur.”

Puntje van zorg
Toch is er ook een puntje van zorg geeft Dick aan, en dat zijn de financiën. Want ook het FDLM heeft door corona en de economische gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, moeten interen op haar reserves. En dat terwijl de kosten voor onder meer de podia met geluid en licht fors zijn gestegen. Dick: “Tijdens de 13e editie moesten we al onze reserves aanspreken vanwege onvoorziene kosten. Sommige spullen slijten namelijk gewoon, zoals spandoeken en shirts voor vrijwilligers.”

‘Knokken’
Het bestuur moet er dan ook hard voor ‘knokken’ om het financiële plaatje rond te krijgen, geeft Dick aan. Zo hoopt hij op een hoger bedrag aan subsidie van de gemeente Ermelo. Bovendien mikt hij weer op de ruimhartigheid van het Centrummanagement Ermelo. “Het FDLM is immers een evenement waar winkeliers en de horeca van profiteren, want er komt zo 10.000 man aan publiek op af.” Ook hoopt Dick op een flinke financieel steuntje in de rug van overige sponsoren. “Van de inkomsten van de gemeente, het Centrummanagement Ermelo en sponsoren moeten wij het hebben.”

Mooi programma
Het bestuur wil in ieder geval tijdens de 14 editie van het FDLM een mooi programma neerzetten waarbij zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met de wensen van iedereen, gevarieerd dus. “We starten op vrijdagavond 16 juni op het Raadhuisplein met een concert van de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’. De volgende dag, zaterdag 17 juni, vindt een heel gevarieerd programma plaats van binnen- en buitenoptredens. De optredens worden verzorgd door bandjes, koren, dansverenigingen, harmonieorkesten, pianisten, organisten tot een workshop Vrolijk & Frans. Net als vorig jaar sluiten we af in de Immanuelkerk met een uitvoering van de Orkesten Noord West Veluwe onder leiding van Roelof Klaassen. Dit zal al voor de 12e keer gebeuren. De vorige keren is de Immanuelkerk elke keer afgeladen vol.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen