Lammetjesdag zaterdag 1 april: kom kijken in de kooi!

De moederschapen zijn samen met hun lammetjes te bewonderen en te aaien.
De moederschapen zijn samen met hun lammetjes te bewonderen en te aaien.
Foto: Stichting Schapedrift

Op zaterdag 1 april viert Stichting Schapedrift  Lammetjesdag. Dit is de enige dag in het jaar waarop het publiek door de schaapskooi mag lopen.

Dit bericht Stichting Schapedrift. 

Leuke activiteiten
De moederschapen zijn samen met hun lammetjes te bewonderen en te aaien. Dit is tevens de laatste dag dat je een lammetje kan adopteren. De herders zijn in de kooi aanwezig om alle vragen over de schapen en het natuuronderhoud van de Ermelosche Heide door begrazing te beantwoorden. Op het erf zijn er leuke activiteiten voor de kinderen, zoals knutselen, wolvilten en schminken. Het terrein is geopend van half 11 tot 16 uur en de toegang is gratis, voor de kinderactiviteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

211 lammetjes
Op 3 maart is het laatste lammetje van dit seizoen bij de Ermelose schaapskudde geboren. Het is een meisje. Er zijn dit jaar 211 lammetjes geboren bij Stichting Schapedrift en dat zijn er heel wat meer dan van tevoren werd verwacht. Het is een bijzonder gezonde lammertijd geweest, waarbij opvallend veel tweelingen en zelfs twee drielingen geboren zijn. Er zijn al heel veel mensen komen kijken naar de nieuwe lammetjes. De lammeren lopen elke dag buiten. Het is een heerlijk gezicht om al dat jonge grut te zien springen en spelen in het weiland naast de schaapskooi. ’s Ochtends, als het weer een beetje redelijk is, zet herder Marion Derks het hek open en het speeluurtje voor de lammeren kan beginnen. “Ik vergeet mijn vermoeidheid, als ik naar al die vrolijke jonge dieren sta te kijken”, vertelt herder Marion, “het is een hele mooie, maar ook hele drukke tijd geweest. Maar ik ben meer dan
tevreden.”

Lammetje adopteren
Je kunt nog steeds een lammetje (symbolisch) adopteren en op deze manier de schaapskudde ondersteunen. Voor slechts twintig euro adopteer je al een lammetje en ontvang je een leuk geboortepakketje. Je kunt meedoen aan de kleurwedstrijd en een unieke en exclusieve fotosessie met een lammetje winnen. Via de website www.schapedrift.nl regel je de adoptie online, of kom naar het Bezoekerscentrum en neem je geboortepakketje direct in ontvangst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen