Burgemeester Hans van Daalen op bezoek bij Woongroep de Vijverhof

Burgemeester Hans van Daalen op de koffie bij Woongroep de Vijverhof.
Burgemeester Hans van Daalen op de koffie bij Woongroep de Vijverhof.
Foto: eigen foto

In het kader van een werkbezoek ging burgemeester Hans van Daalen vanmorgen, donderdag 2 maart, op de koffie bij de bewoners van De Vijverhof. Het gaat om een manier van groepswonen aan de Kanoweg die al bijna 22 jaar zijn bestaansrecht bewijst.

Prachtig
Bewoner Ben Noorloos en tevens voorzitter van De Vijverhof vertelt: “De Vijverhof in Ermelo gelegen naast de kanovijver, is een woongroep met een sociale cohesie. Ofwel, wij als bewoners zien om naar elkaar. De appartementen in het complex met een prachtige binnentuin zijn voorzien van allerlei gemakken. Van de ontmoeting en kennismaking met Hans van Daalen, de nieuwe burgermeester van Ermelo, werd dan ook grif gebruik gemaakt om te laten zien hoe de bewoners onderdeel en actief zijn in de samenleving van Ermelo. Zeker gezien de vereenzaming en vergrijzing in ons dorp.”

Graag meedenken
De bewoners meent Noorloos, willen dan ook graag meedenken en als voorbeeld dienen om dit concept meer onder de aandacht te brengen. Zowel wat het woningbouwprogramma aangaat als het toepassen in andere wijken. “Binnen de Vijverhof”, licht Noorloos toe, “gaan we uit van de mens en zijn of haar situatie. Niet belerend en verzorgend, maar vooral in het behulpzaam zijn en het omzien naar elkaar. Daarnaast organiseren we activiteiten zoals een gezamenlijke stamppot-avond of op de vrijdagmiddag een borreluurtje.”

Enthousiast
De sociale aspecten van dit project vindt Noorloos, kunnen een voorbeeld voor de gemeente zijn. “Ook als mogelijkheid om de vereenzaming tegen te gaan, wat een speerpunt is in Ermelo.” Burgemeester Hans van Daalen reageerde onder meer: “Het was een mooi bezoek vanochtend aan De Vijverhof, waarbij ik kennis heb gemaakt met de bewoners van de Vijverhof. Het is een mooi voorbeeld voor andere plekken en initiatieven in Ermelo. Ik ben daar wel enthousiast over!”

De prachtige binnentuin in De Vijverhof.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen