Orkesten organiseren benefietconcert voor hulp aardbeving in Syrië en Turkije

Foto:

De aardbeving in Syrië en Turkije is van een ongelofelijke omvang. Hier in Nederland is het bijna onmogelijk om een doorleefd beeld te hebben van de ramp. Duidelijk is wel dat er veel geld nodig is voor (nood)hulp. Daarom hebben lokale muzikanten een initiatief gestart om een benefietconcert te organiseren.

Dit bericht Jan hein van Burken namens Regioharmonie De Verbinding, Harmonieorkest Excelsior en EDG Ermelo.

Donderdagavond 23 februari
Met de eigen kwaliteiten willen de muzikanten bijdragen aan het goede werk van de samenwerkende hulporganisaties achter Giro 555. Met de medewerking van het Kerkelijk Centrum in Ermelo is dit mogelijk gemaakt. Regioharmonie De Verbinding – een samenwerking tussen de Stedelijke Harmonie Harderwijk en Crescendo Ermelo, Harmonieorkest Excelsior en EDG Ermelo zullen meewerken aan dit concert. Het concert vindt plaats op donderdag 23 februari in het Kerkelijk Centrum, Jeugdkant 16 te Ermelo. De opening zal om 20:00 worden verzorgd. Mogelijk door burgemeester Hans van Daalen. De zaal is open om 19:30. De presentatie is in handen van Hans van Zetten.

Noodhulp
De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf of via lokale partners in het getroffen gebied aanwezig. Zij doen er alles aan om zoveel mogelijk mensen te helpen. De eerste prioriteit voor nu is noodhulp. Er zijn nog veel mensen omgekomen en of vermist. Ook zijn er veel mensen gewond geraakt. Hulporganisaties zijn daarom ter plaatse om medische hulp te verlenen of slachtoffers met de ambulance te vervoeren naar het ziekenhuis. Daarbij komt dat veel mensen hun huis zijn kwijtgeraakt, terwijl het buiten ijskoud is. De organisaties achter Giro555 zorgen daarom voor tijdelijk onderdak. Ook voorzien de hulporganisaties in eten, schoon drinkwater en andere hulpgoederen, zoals medicijnen, hygiënepakketten, winterkleding en dekens.

Op lange termijn
Verder zal er ook op lange termijn veel hulp nodig zijn. Door de aardbeving zijn veel mensen alles verloren. Er zijn duizenden huizen en gebouwen ingestort, die weer opnieuw moeten worden opgebouwd. Daarnaast zijn veel kinderen zijn hun ouders kwijtgeraakt. Zij hebben psychische hulp en een veilige plek nodig.

Meer geld nodig
Woensdag 15 februari was de landelijke actiedag voor Giro 555. Er is al een fantastisch bedrag opgehaald, er zal nog veel meer geld nodig zijn zodat de samenwerkende hulporganisaties ook op de lange termijn hulp kunnen bieden. Het concert is daarom gratis te bezoeken, er zal gecollecteerd worden voor Giro 555 en bij de uitgang wordt u gevraagd bij te dragen in de onkosten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen