Burgemeester Hans van Daalen adopteert eerste lammetje bij schaapskudde van Ermelo

Burgemeester Hans van Daalen en herder Marion Derks.
Burgemeester Hans van Daalen en herder Marion Derks.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Burgemeester Hans van Daalen heeft vanmiddag, donderdag 9 februari, het eerste lammetje dat op dinsdag 24 januari is geboren bij de schaapskudde van Ermelo, geadopteerd. Het eerste lammetje was een jongetje en is door de burgemeester Hans genoemd. “Ik heb namelijk begrepen dat het traditie is dat het eerste lammetje de naam van de burgemeester krijgt”, lichtte hij toe.

Een drieling
De schaapskooi vol met ijverig moederende schapen en hun blatende lammetjes die vrolijk rondspringen, het blijft vertederend om te zien. Dat vond ook burgemeester van Daalen die zich uitgebreid liet informeren over de geboortegolf van lammetjes sinds 24 januari. Vanmiddag stond de teller op 123. De verwachting is dat het aantal boven 200 uit gaat komen. Herder Francisca Schippers: “Dit jaar is het heel opmerkelijk dat er veel tweelingen worden geboren, en zelfs een drieling. In de carrière van herder Marion Derks is dat nog maar vier keer voorgekomen.”

Lammetjes-adoptie-plan
Voor het bezoek aan het eerste lammetje werd de burgemeester gastvrij ontvangen in het bezoekerscentrum, waar hij werd getrakteerd op beschuit met muisjes. Aan hem werd uitgebreid verteld over lammetjes-adoptie-plan. Met het symbolisch adopteren van een lammetje worden de schapen en hun lammeren namelijk geholpen. In 2022 zijn er maar liefst 180 lammetjes geadopteerd. Een aantal waar Stichting Schapedrift erg content mee was.

Tot en met zaterdag 1 april
Ook dit jaar zijn de lammetjes weer (symbolisch) te adopteren. Voor slechts twintig euro adopteer je al een lammetje en krijg je een leuk geboortepakketje mee naar huis. Je kunt meedoen aan de kleurwedstrijd waarmee je kans maakt op een unieke en exclusieve fotosessie met jouw lammetje. Het lammetjes-adoptie-plan loopt tot en met zaterdag 1 april, de dag dat de lammetjesdag plaatsvindt. Aanmelden voor het lammetjes-adoptie-plan kan via de website www.schapedrift.nl en in het Bezoekerscentrum van Stichting Schapedrift.

Boodschappen
Verder kreeg de burgemeester tussen de regels van het prettige gesprek een aantal boodschappen door. De bewegingen van de politiek zo kreeg hij mee, zijn immers ook belangrijk voor het voortbestaan van de schaapskooi. Daarnaast kreeg hij nog een stukje geschiedenis mee van de schaapskooi die dit jaar 20 jaar bestaat, en Stichting Schapedrift volgend jaar 25 jaar.

Herder Francisca Schippers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen