Julianaschool helpt kinderen in Gambia met schoenendoosactie

Demy, juf Karin en Mariëlle.
Demy, juf Karin en Mariëlle.
Foto: Grietje-Akke de Haas

De leerlingen van de Julianaschool in Ermelo hebben de afgelopen weken 90 schoenendozen prachtig gepimpt en gevuld met de meest uiteenlopende spulletjes. De schoenendoosactie is op touw gezet door Demy Vitting (20) en bestemd voor kinderen in Gambia.

Met Mariëlle Kuijpers
Demy doet de PABO. Met het bedenken en uitvoeren van projecten voor basisscholen vallen studiepunten te verdienen. In samenwerking met Mariëlle Kuijpers werkte ze het idee verder uit. Want Mariëlle is niet alleen heel goed bevriend met haar moeder, maar ook secretaris van Stichting Karamba. Wat inhoudt dat zij zo haar netwerk heeft als het om goede doelen in Gambia gaat.

En juf Wendy en juf Karin
Bovendien kreeg Demy alle medewerking en hulp van juf Wendy en juf Karin. “Wij vonden het zo’n leuk idee. Daarnaast is het ook goed dat kinderen leren delen.” Om de kinderen enthousiast te maken voor de schoenendoosactie voor Gambia vertelde Demy erover in alle klassen. Ook hebben de leerlingen van de bovenbouw gewerkt met het onderwerp en werden er mooie posters gemaakt om in de school op te hangen.

Praktische en leuke spulletjes
De schoenendozen zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook gevuld met erg praktische en leuke spulletjes. Dat varieert van kleding, toiletartikelen, schrijfgerei, schriften, knuffels tot speelgoed. Verder hebben de leerlingen hun best gedaan om de inhoud te sorteren naar bedoeld voor jongens en meisjes en naar leeftijd.

Schoenendozen ingeladen
Vanmiddag, donderdag 26 januari, zijn alle schoenendozen ingeladen om te worden vervoerd naar Nijkerk. Daar zetelt namelijk de Stichting Gambia for you. Deze stichting is sinds juli 2014 actief op de markt in de export naar Gambia, en zorgt ervoor dat hulpgoederen vanuit de Benelux in Gambia komen, zo valt te lezen op hun website.

Persoonlijk overhandigen
Zodra duidelijk is wanneer de schoenendozen zijn gearriveerd op de plaats van bestemming, krijgen Demy en Mariëlle een seintje. “Dan boeken we meteen ticket naar Gambia, want we gaan de schoenendozen persoonlijk overhandigen aan de kinderen!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen