Rabobank doneert 2500 euro aan Stichting Met Uitgestrekte Hand in Ermelo

Helma Huisman-Toet en Bert van Panhuis.
Helma Huisman-Toet en Bert van Panhuis.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Bert van Panhuis uit Ermelo is opnieuw blij gemaakt met een riante donatie voor de Stichting Met Uitgestrekte Hand. Vandaag, donderdag 5 januari, overhandigde Helma Huisman-Toet van Rabobank Randmeren hem op symbolische wijze 2500 euro.

Impactvolle lokale initiatieven
De coöperatieve Rabobank heeft namelijk eenmalig extra budget beschikbaar gesteld voor impactvolle lokale initiatieven die hulp bieden aan mensen in Oekraïne. Stichting Met Uitgestrekte Hand op zijn beurt zet zich door middel van diverse projecten in voor de getroffenen van de Oekraïne en heeft daarvoor een donatie ontvangen van Rabobank Randmeren.

Extra aandacht
Via de Stichting Met Uitgestrekte Hand pendelt Bert van Panhuis al bijna 25 jaar Moldavië, Roemenië en de Oekraïne op en neer om daar de allerarmsten en hulpbehoevende ouderen te verblijden met een kerst-/voedselpakket. In 2022 heeft de Stichting Met Uitgestrekte Hand met hulp van veel mensen extra aandacht kunnen besteden aan de kerst/voedselpakketten voor de Oekraïne. “De oorlog duurt immers maar voort”, lichtte Bert toen toe. “Ook zijn vele gezinnen uit elkaar omdat de vaders in het leger moeten en de moeders en kinderen thuis af moeten wachten of ze hun vaders en mannen ooit nog terug zien. Ook zorgt de oorlog ervoor dat de economische toestand van het land totaal verstoord is. De prijzen zijn wel 60% tot 520% hoger geworden, zonder dat het inkomen van de mensen omhoog is gegaan.”

In actie
Bovendien kwam Bert met de Stichting Met Uitgestrekte Hand in actie voor oorlogsvluchtelingen in Oekraïne. Gedurende 3 dagen hield hij een inzamelingsactie om de mensen in de Oekraïne te helpen. Bert liet toen weten diep geraakt te zijn door alle support voor de actie. Met hulp van veel mensen heeft de Stichting Met Uitgestrekte Hand vorig jaar zeven grote opleggers met humanitaire goederen en vooral veel voedsel kunnen verspreiden in de Oekraïne. Het plan is dat Bert in april dit jaar opnieuw die kant opgaat met hulpgoederen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen